15.4 C
Zvornik
17. мај 2024.

Zvornički Crveni krst obilježio Međunarodni dan starijih lica

Povodom 1. oktobra – Međunarodnog dana starijih lica predstavnici Gradske organizacije Crvenog krsta Zvornik posjetili su Dom za starija lica u Kiseljaku gdje su uručili prehrambene i higijenske pakete, voće, ćebad, šolje za kafu.

Direktor Doma Boško Vasić zahvalio se na dolasku u ustanovu i na poklonima.

„Danas smo dobili ono što svakako kupujemo. Voće, hrana, sredstva za higijenu su nešto što je neophodno svakodnevno i sa te strane nam je značajno kada to dobijemo, ali možda je značajnija sama posjeta našoj ustanovi, jer svi vole kada neko dođe i ukaže im pažnju, posveti vreme. Što se tiče saradnje sa Crvenim krstom, ona je odlična i nadam se da će se tako nastaviti i ubuduće.“

Vasić je istakao da su korisnici uglavnom sa regije i da su smješteni u dva objekta. Pruža im se njega 24 časa, osmišljavaju sadržaji za praznike, a posjećuju ih učenici i posjetioci iz drugih ustanova.

Sekretar zvorničkog Crvenog krsta Dana Mićić naglasila je da je ova aktivnost tradicionalna, te da postoje i drugi vidovi saradnje sa Domom za starija lica.

„Naša redovna aktivnost je i dobrovoljno davalaštvo krvi i kada nam se iz Doma obrate za pomoć sarađujemo i u toj oblasti“ – rekla je Mićićeva i dodala da je zadovoljstvo kada se vidi da su u Domu dobri uslovi, da je lijepo šetalište, kao i priroda koja okružuje Kiseljak. Ona je poželjela korisnicima da im dani prođu u zadovoljstvu, druženju i uzajamnom pomaganju i da u Domu uvijek vlada harmonija kao da su jedna velika porodica.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se