16.4 C
Zvornik
10. мај 2024.

Drugi poraz Drine zaredom dodatno zakomplikovao stanje na tabeli

ZVORNIK – U 28. kolu mtel Prve lige Repulike Srpske ekipa Drine dočekala je na Gradskom stadionu u Zvorniku ekipu FK Alfa iz Modriče.

Alfa je Zvornik došla sa veoma malim izgledima da osvoji tri boda i da povrati nadu za opstanak u Prvoj ligi.

Još prvih minuta meča igrači Drine su im to i pokazali. Krenuli su žustro i ofanzivno, tako da se igrači Alfe nisu ni primjećivali na terenu osim u odbrani i kad su startovali žestoko.

Prve velike prilike viđene su na samom početku do 20 minuta izbrojali smo dvije prečke, Ćuluma i Ilića, a Ilić je imao još jednu sjajnu priliku, ali je golman Alfe Krnetić sa muko izvadio. Prilike i prodori ređali su se iz minuta u minut. Jokić je imao sjajan šut glavom sa peterca, ali lopta odlazi pored gola. Muke golmana Krnetića se nastavljaju, u 32. minutu na jedan centaršut sa boka skače Janjić i šalje loptu u mrežu. Napadi Drine nastavljaju se istim tempom, ali neefikasno. Tu se odlazi na poluvrijeme.

U drugom poluvremenu ekipa Drine malo usporava tempo, što su igrači Alfe dočekali kao signal da krenu u napad i uspiju iz jedne bezidejne akcije u 53. minutu da daju gol. Ovaj gol unio je veliku nervozu u tim Drine, koja je svim silama pokušavala doći do gola Alfe. Drina uspjeva povratiti kontrolu u meč u drugom djelu poluvremena gdje smo vidjeli sjajne prilike Drininih napadača, ali neuspješne. Vidjeli smo nekoliko stopostotnih prilika, dvije pogođene prečke, ali prosto lopta nije išla u gol. Alfa kojoj je bod odgovarao nije se mnogo trudila igrati fudbal, više su pokušavali pokvariti igru grubim startovima, raspravom i ležanjem na travi. Glavni sudija Vanja Ajdar nije uspjevao da se izbori sa ovakvom nefer igrom gostiju i meč je u jednom trenutku prijetio da bude prekinut posle jednog od bezobraznih startova. U posljednjim sekundama meča, kada je već i golman Marković bio na protivničkoj polivini, igrači Alfe izveli su kontru i uzeli sva tri boda.

U fudbalu se ne može računati na sreću, ali se i ne može protiv loše sreće. Još teže protiv protivnika spremnog i na nefer igru. Jedan od pretendenata na Premijer ligu poražen je sa 3:0 u pretprošlom kolu i rezultati sa jačim protivnicima su u potpunosti na Drininoj strani. Kako objasniti današnji meč.

Na 1:1 osjetio se zamor na igračima iako su uspjeli povratiti meč u svoje ruke svim silama, jedno vanredno kolo ostavilo je traga i izmjene to nisu mogle popraviti.

U ovoj i prošloj izgubljenoj utakmici, ne treba reći porazu, jasno je da se ne radi o lošoj igri ekipe. Igra je na dobrom nivou, samo realizaciju napada treba pojačati. Ono što je poremetilo igru Drine kad je najviše trebalo je nervoza, zbog koje je izgubljeno mnogo vremena. Ekipi je trebalo dobrih pola poluvremena da shvati da samo njihova igra odlučuje i da treba da spuste loptu i krenu pasovima i akcijama u napad. Ne smije se dozvoliti loše raspoloženje na terenu bez obzira na uslove i splet loših okolnosti umora, lošeg suđenja, sportske sreće…

U sledećem kolu Drina gostuje Kozari u Gradišci.

  • fk drina alfa modrica prva liga republike srpske 1 1
  • fk drina alfa modrica prva liga republike srpske 1 2
  • fk drina alfa modrica prva liga republike srpske 1 3
  • fk drina alfa modrica prva liga republike srpske 1 4
  • fk drina alfa modrica prva liga republike srpske 1 5
  • fk drina alfa modrica prva liga republike srpske 1 6
  • fk drina alfa modrica prva liga republike srpske 1 7
  • fk drina alfa modrica prva liga republike srpske 1 8
  • fk drina alfa modrica prva liga republike srpske 1 9
  • fk drina alfa modrica prva liga republike srpske 1 10
  • fk drina alfa modrica prva liga republike srpske 1 11
  • fk drina alfa modrica prva liga republike srpske 1 12
  • fk drina alfa modrica prva liga republike srpske 1 13
  • fk drina alfa modrica prva liga republike srpske 1 14
  • fk drina alfa modrica prva liga republike srpske 1 15
  • fk drina alfa modrica prva liga republike srpske 1 16

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se