20.4 C
Zvornik
27. април 2024.

Rada Krivokapić Radonjić najbolja svjetska modna dizajnerka

Crnogorska dizajnerkca i stilistica Rada Krivokapić Radonjić proglašena je za najbolju svjetsku modnu dizajnerku za 2022/2023. godinu od strane neprofitne organizacije Corporate Live Wire.

“Za mene ova nagrada predstavlja podstrek i olakšanje za završetak planiranih projekata za moje brendove koji su veoma zahtjevni. Najavljujem novi i moj posljednji brend u toku realizacije ovih projekata koji je zahtjevniji od projekata na kojima trenutno radim. Ovaj osjećaj je zaista neopisiv, ali nažalost zbog smrti majke koja se desila nekoliko dana prije objave pobjednika za najboljeg svjetskog modnog dizajnera godine, nemoguće je uživati u ovom velikom uspjehu”, kazala je Rada Krivokapić Radonjić.

Inače, Rada Krivokapić Radonjić je stilista i modni dizajner iz Crne Gore najpoznatija po kreiranju odjevnog predmeta pod nazivom Kovilm i zajedničke narodne nošnje Zentivns.

“Kovilm sam dizajnirala 2019. godine, a registrovan je 2020. godine. Kovilm je stekao međunarodno priznanje, kao i zajednička narodna nošnja Zentivns koju sam dizajnirala 2021. godine, a registrovana je 2022. godine. Trudila sam se da i nazivi za novi modni detalj i zajedničku narodnu nošnju budu takođe jedinstveni, prihvaćeni i registrovani. Odjevni predmeti za sva moja tri brenda, Rada Krivokapić Radonjić, Kovilm i Rada Radonjić, su napravljeni korištenjem ekološki prihvatljivih materijala i dosljedno su najvišeg kvaliteta, sa posebnim naglaskom na eleganciju i klasični dizajn. Takav će biti novi, ujedno moj posljednji brend”, kazala je.

“Print za novi brend sam dizajnirala 19. jula 2021. godine. U planu za novi brend je parfem za muškarce i modna revija ‘Bezvremenske teget-bijele pruge’, dok je naziv novog brenda u pripremi. Trenutno radim na kolekciji za modnu reviju koja nosi naziv ‘Svijet bez sukoba’ za brend Rada Krivokapić Radonjić koja je mnogo zahtjevna i teška za realizaciju. Radim i na kolekciji za modnu reviju pod nazivom ‘Zasijeniti’ za brend ‘Rada Radonjić’, otkrila je mlada dizajnerka za naš portal.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se