5.9 C
Zvornik
26. април 2024.

Sutra u Zvorniku dan žalosti zbog tragedije

ZVORNIK – Dvije žene poginule prilikom rušenja mosta u Ovčar Banji biće sahranjene u subotu, a taj dan biće proglašen i Danom žalosti, rekao je danas gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

„Samo da se zahvalim u ovom teškom trenutku za naš grad, prije svega gradonačelniku Čačka, direktoru bolnice, ministru Popoviću“, rekao je Stevanović i naglasio da se dio ljudi vraća u Zvornik, dio će ostati ovdje, a troje je prebačeno u Beograd.

„Jedan težak momenat. I kad je najteže, prijatelji se nađu pri ruci i pomognu da se što više života spasi. Očekujem da će sahrana biti u subotu. To će biti Dan žalosti“, rekao je on.

Dvije žene su poginule danas kod manastira Jovanje u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, kada se oko 10 časova srušio pješački viseći most preko kojeg je u tom trenutku prelazilo oko 20 ljudi.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović je nakon nesreće u Ovčar Banji, gdje su život izgubile dvije Zvorničanke, donio Odluku da petak, 14. oktobar 2022. godine u Zvorniku bude Dan žalosti.Zastave na zgradi Gradske uprave, institucijama i javnim ustanovama u gradu biće spuštene napola koplja.

U ugostiteljskim objektima i na javnim mjestima neće se emitovati muzika. Obaveza svih lokalnih medija sa područja grada Zvornika je da prilagode svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Povezanо:

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se