9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

Poznato stanje povrijeđenih Zvorničana nakon urušavanja mosta kod Ovčar Banje

Od 10 povrijeđenih ljudi, koji su juče zbrinuti u Čačanskoj bolnici nakon pucanja mosta u Ovčar Banji u Srbiji, troje je prebačeno u Institut za ortopediju Banjica u Beogradu i oni će danas biti operisani.

Sedmero koji su ostali na daljem liječenju u Čačku su stabilno, dvoje je na intenzivnoj njezi, a ostalih pet najvjerovatnije će danas biti otpušteni na kućno liječenje.

U Institutu Banjica za Euronews kažu da troje pacijenata, povrijeđenih u nesreći u Ovčar Banji, spremaju danas za operaciju.

„Njihovo stanje je stabilno i u toku dana biće operisani“, kažu u Banjici.

Ranije su u Čačanskoj bolnici rekli da su troje pacijenata morali da prebace u Spinalni centar Instituta za ortopediju Banjica u Beogradu zbog povreda kičmenog stuba, odnosno pršljenova.

U Čačanskoj bolnici jutros kažu da je dvoje pacijenata na intenzivnoj njezi, dok će petoro najvjerovatnije tokom dana biti otpušteno na kućno liječenje.

„Od sedam pacijenata koji su ostali kod nas dvoje je na intenzivnoj njezi njihovo stanje je trenutno stabilno. Ostalih pet su na Odjeljenju ortopedije i Odjeljenju hirurgije i najvjerovatnije će tokom dana biti pušteni kući“, rečeno je u Čačanskoj bolnici.

Riječ je o turistima iz autobusa iz Zvornika koji su se zaustavili u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, a prema svjedočenju očevidaca u blizini restorana „Dom“ istovremeno je došlo 30 turista kada je on pukao, zbog, kako tvrdi gradonačelnik Čačka, pucanja sajle.

Kako se pretpostavlja, prevelik broj ljudi je istovremeno došao na već oštećen most zbog čega su popustile sajle, te je most pao u rijeku.

„Odjednom samo čuješ zvuk koji ni u filmu ne može tako da se snimi. Kad sam vidjela da se sve to promijenilo u jednoj sekundi, nastaju jauci, počela sam da vrištim i shvatam da ne mogu da skočim, pretrčala sam ulicu da zaustavim momka koji nam je pomogao i pozvali smo Hitnu pomoć koji su brzo došli“, kaže jedna od putnica autobusa.

Most godinama nije u funkciji, a mještani su ga koristili prelazeći ga pojedinačno.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se