5.4 C
Zvornik
26. април 2024.

Opzicija podnijela krivične prijave: Šarović traži brojanje i za Predsjedništvo

SARAJEVO – Lideri opozicionih partija u RS danas su Tužilaštvu BiH podnijeli krivične prijave protiv 175 lica, među kojima je i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik koji je kako su rekli prvoosumnjičeni.

Takođe, naveli su da su uz krivične prijave podnijeli stotine dokaza koji govore o tome da se na dan izbora desila brutalna krađa.

„Tu se nalaze i pojedinci koji su potpuno nepoznati javnosti BiH i tu se nalaze preko 100 članova predsjednika biračkih odbora ispred SNSD-a i članova drugih političkih subjekata“, rekao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a koji je rekao da su uz krivičnu prijavu priložili stotine pisanih dokaza i materijala koje potvrđuju da se radi o krivičnom djelu te da od Tužilaštva BiH očekuje da reaguje.

I Mirko Šarović, lider SDS-a, rekao je da vjeruje da će biti procesuiran veliki broj ljudi jer se radi o organizovanom kriminalu i neviđenoj krađi, ističući da je jasno da je samo u Doboju ukradeno 1.500 glasova.

„Nisu samo pravosuđe i CIK na ispitu nego cijelo društvo. Ovo je prilika da se krene ka opštem ozdravljenju. Ako je neko krađom dao na vlast, kako očekivati da će biti pošteni u mandatima“, rekao je Šarović dodajući da ako se kralo na ovom nivou treba prebrojati glasove za sve nivoe vlasti.

Za Nebojšu Vukanović, lidera liste „Za pravdu i red“, Tužilaštvo BiH je „protočni bojler“ u kojem se ciklično podnose prijave, a one završe u fijoci, te da će tako biti i ovaj put ukoliko ne bude konstantnog pritiska.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se