12 C
Zvornik
15. мај 2024.

Apel da se odmah počne sa legalizacijom placeva

ZVORNIK – Udruženje ratnih vojnih invalida Zvornik ponovo je apelovalo da gradske vlasti odmah počnu sa legalizacijom placeva na zvorničkom području koji su dodijeljeni ovoj kategoriji stanovništva radi gradnje stambenih objekata.

Predsjednik zvorničkog Udruženja ratnih vojnih invalida Dragislav Mijanović rekao je na konferenciji za novinare da placevi nisu legalizovani iako je prošlo 25 godina od kada su dodijeljeni, te naveo da ima više od 300 ratnih vojnih invalida kojima placevi još nisu legalizovani.

Prema njegovim riječima, placevi za gradnju kuća ratnim vojnim invalidima dodijeljeni su u zvorničkim naseljima Ulice, Ekonomija, Željeznička stanica, Šepak, Famod, Karakaj i drugim mjestima.

„Tražili smo da cijena metra kvadratnog dodijeljenog placa bude snižena na najmanju moguću, a ona je porasla na pet KM“, rekao je Mijanović.

On je poručio da će, ukoliko ovo pitanje uskoro ne bude riješeno, gradsko Udruženje početi sa podnošenjem tužbi nadležnom sudu protiv odgovornih za rješavanje ove problematike.

Podsjetivši da, prema važećem zakonu iz ove oblasti, porodica ratnog vojnog invalida gubi stečena prava koja je prije smrti ostvario ratni vojni invalid, Mijanović je naveo podatak da je prošle godine u Zvorniku umrlo 18, a do 1. juna ove godine 12 ratnih vojnih invalida i ukazao da će to izazvati određene probleme u procesu legalizacije placeva na kojima su izgrađeni stambeni objekti.

Mijanović se zauzeo i za to da se ratnim vojnim invalidima obezbjeđuju kvalitetne proteze sa karbonskim stopalima koje su nešto skuplje, ali imaju duži vijek trajanja i prilagodljivije su za potrebe lica sa invaliditetom.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se