12.4 C
Zvornik
27. јул 2024.

Prijemi za Vukovce, strijelce protivgradne zaštite, dobrovoljne davaoce krvi i medije

Povodom Dana grada Zvornika u Gradskoj upravi upriličeni su prijemi za najbolje učenike završnih razreda zvorničkih srednjih škola, strijelce protivgradne zaštite, dobrovoljne davaoce krvi i predstavnike medija. Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović izrazio je posebnu zahvalnost svima njima, koji svojim radom i zalaganjem doprinose stvaranju pozitivne slike Zvornika.

„Povodom Dana grada, kako tradicija i običaji nalažu, mi se sjetimo svih onih koji kroz svoj rad i zalaganje daju doprinos društvu u kome živimo. Vukovci su svojim znanjem i postignutim rezultatima dali veliki doprinos svima nama promovišući svoje škole, svoj grad. Strijelci protivgradne zaštite su ljudi koji svojim radom daju značajan doprinos našem društvu, jer da nema njih i njihovog angažmana, sigurno bi šteta od vremenskih nepogoda na imovini i poljoprivrednim usjevima bila mnogo veća. I današnjim prijemom želimo im pokazati da svakako cijenimo njihov rad. Takođe, ovdje su danas i dobrovoljni davaoci krvi, humani ljudi, koji dajući krv spašavaju živote. Na kraju, danas smo ukazali poštovanje i predstavnicima sedme sile, medijima koji svakodnevno izvještavaju o radu lokalne samouprave, o važnim projektima i informacijama obavještavate građane Zvornika i na tome vam posebno hvala. Nadam se da ćemo i dalje imati uspješnu saradnju.“ Istakao je gradonačelnik Ivanović u svom obraćanju.

Nagrađeno je 15 srednjoškolaca. U Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“ ove godine bilo je 12 Vukovaca, jedan od njih je Njegoš Vidović, koji je ujedno bio i učenik generacije.

„Ove godine sam bio na brojnim takmičenjima, postigao sam odlične rezultate. Želim da se zahvalim svim profesorima i svima koji su me podržali tokom godina školovanja. Planiram da upišem Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu i u toku su pripreme za prijemni. Nadam se da ću biti jednako uspješan kao i u srednjoj školi,“ rekao je Njegoš. Marija Dragutinović, nosilac Vukove diplome se zahvalila Gradu što su prepoznati njen trud i rad i izrazila nadu da će nastaviti istim tempom i u budućem školovanju. Učenik generacije Tehničko školskog centra je Luka Lakić, koji se zahvalio Gradu, školi, profesorima i svima onima koji su prepoznali njegov rad u srednjoj školi.

Biljana Pisić, direktorica SŠC „Petar Kočić“ istakla je da je ponosna na đake škole i njihov uspjeh istakavši da učenik generacije Njegoš Vidović odlazi na matematičku olimpijadu gdje se nada da će ostvariti značajne rezultate. Prema riječima Gorana Grujića, direktora Tehničko školskog centra ovo je veliki dan za srednje obrazovanje u Zvorniku. „Drago mi je da Gradska uprava Zvornik ukazuje čast našim srednjoškolcima, a nadam se da će oni znati da uzvrate svom gradu,“ istakao je Grujić.

U Zvorniku od 2008. godine aktivno je 10 protivgradnih stanica. Rajko Ristić, strijelac iz Snagova, rekao je da je protekla godina bila solidna, da je bilo posla, ali sve odrađivalo na vrijeme.

„Nije bilo velikih problema, otprilike sam imao pet dejstvovanja. Oprema nam je kvalitetna, sve nam bude dostavljeno na vrijeme. Zadovoljni smo i povećanjem davanja za strijelce, koje je počelo od poslednjeg ugovora,“ rekao je Ristić.

Dobrovoljni davaoci krvi istinsko su blago našeg društva i junaci našeg doba, rekao je gradonačelnik Ivanović tokom prijema za 10 dobrovoljnih davalaca krvi. Jedan od njih je Boro Hajduković koji je 46 puta darivao krv.

„To je human gest koji ljudima mnogo znači. A nama je značajno i što gradonačelnik odvoji svoje vrijeme i organizuje prijem za sve nas koji spadamo u ovu kategoriju,“ rekao je Hajduković. Milena Ostojić iz Pilice je krv darivala 70 puta, a ove godine je dobitnica Zahvalnice Grada Zvornik.

«Do sada sam krv darivala 70 puta, a prvi put sam to uradila 1992. godine, kada je počeo rat i kada je našim ljudima ta krv najviše trebala. Imam i troje djece i svi onu su dobrovoljni davaoci krv, a suprug je takođe bio davalac sve dok nije napunio 65 godina. Motiv za mene je to što spašavamo živote ovakvim činom i to ću vrlo rado činiti i ubuduće,» istakla je Milena Ostojić.

Poslednji prijem upriličen je za predstavnike medija, koji su prema riječima gradonačelnika Ivanovića važna karika svakodnevnog života našeg grada i njihovo prisustvo u svim našim aktivnostima značajno pomaže da se na osnovnu kvalitetnih informacija stanovništvo uputi u rad Gradonačelnika i Gradske uprave.

Source link

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se