18.1 C
Zvornik
20. мај 2024.

Počele Sportske igre mladih u Zvorniku

 

Svečanom ceremonijom otvaranja uz prisustvo mališana iz dječijeg vrtića „Naša radost“ i učenika iz šest osnovnih škola sa područja grada uzrasta od I do V razreda startovale su Sportske igre mladih u Zvorniku.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović pozdravio je učesnike i goste i poželio im lijepo vrijeme i dobro druženje u sportskom duhu.

„Ponosni smo na činjenicu da je naš grad sastavni dio ove manifestacije. Ovo je jedan od najmasovnijih događaja ove vrste u Jugoistočnoj Evropi na kome će djeca imati priliku da iskažu svoj talenat i umijeće, ali prije svega uživaju u druženju i zabavi. Ovo će svima njima biti prilika da steknu nove drugare, prijatelje i promovišu sport kao zdrav način života. Zvornik je oduvijek bio grad sporta i grad mladih, tako da smo i ovog puta rado se odazvali i podržali organizaciju Sportskih igara mladih“, rekao je gradonačelnik Ivanović.

U glavnoj ulici u Zvorniku takmičili su se učenici osnovnih škola u više disciplina. Kako je rekla PR „Sportskih igara mladih“ Naida Hadžidedić, ove igre se održavaju već 14 godina zaredom, a godinama su prisutni i u Zvorniku.

„Zahvalni smo Gradskoj upravi Zvornik, te našem koordinatoru Dejanu Gajiću sa kojim imamo sjajnu saradnju već godinama. Ono što je novina u odnosu na prethodne godine, jeste da se Zvornik, pored još 26 gradova, priključio „Danu sporta“, odnosno obilježavanju otvaranja na gradskom trgu, te takmičenjima između dvije vatre i atletici za učenike od prvog do petog razreda osnovne škole. Sutra se takmičenja nastavljaju u malom fudbalu, košarci, odbojci za starija odjeljenja“, istakla je Hadžidedić.

Pobjednici ovih takmičenja na lokalnom nivou, te u ekipnim sportovima na regionalnom nivou, idu na glavno takmičenje, koje će se održati najvjerovatnije u julu u Sarajevu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se