29.3 C
Zvornik
17. јун 2024.

Gradonačelnik Ivanović organizovao prijem za potpredsjednike Evropske i Svjetske tekvondo federacije

 

Povodom Međunarodnog turnira u tekvondou „Grand pri Srpski Soko“ koji je održan u zvorničkom Rekreativno sportskom centru, gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović upriličio je prijem za organizatore, predstavnike tekvodno kluba „Srpski Soko“, te potpredsjednike Evropske i Svjetske tekvondo federacije Maria Bogdanova i Ruđera Lanotea. Istaknuto je da je sportski događaj poput ovog značajan za razvoj tekvondo sporta, ali i turističku promociju Zvornika.

„Ovaj tekvondo turnir je lijepa prilika da se promoviše sport, jer je Zvornik grad sporta, ali takođe da se promoviše i sam grad. Zato podržavamo ovu manifestaciju i siguran sam da će je grad podržavati i u narednom periodu. Tekvondo je jedan od najpopularnijih sportova u našem gradu i nadam se da će ovo takmičenje zainteresovati našu djecu i mlade da se bave sportom. Veliko hvala tekvondo klubu „Srpski Soko“ što već godinama uspješno organizuje ovaj turnir,“ poručio je gradonačelnik Bojan Ivanović.

Potpredsjednik Evropske tekvondo federacije Mario Bogdanov istakao je da je Zvornik iz godine u godinu odličan domaćin i da velike zasluge za to pripadaju Gradu koji je najveća podrška ovom turniru.

„Ovo je jedan od boljih turnira u ovom dijelu Evrope. Naši domaćini se svake godine trude da obezbijede dobre uslove i da ljubitelji sporta uživaju u vještini takmičara iz brojnih zemalja, “ rekao je Bogdanov.

Na turniru je nastupilo 438 takmičara i 36 ekipa iz 11 zemalja i to sportisti iz Grčke, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Rumunije, Mađarske, Češke, Hrvatske, Italije, Austrije, Srbije, FBiH i Republike Srpske.

Predsjednik Tekvondo kluba „Srpski Soko“ iz Zvornika Duško Kusmuk rekao je da je turnir takmičarskog karaktera u kome su bile zastupljene sve starosne kategorije.

Grad Zvornik pokrovitelj je turnira, koji se već petu godinu za redom održava u Zvorniku.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se