17 C
Zvornik
02. мај 2024.

Ozbiljnim radom i požrtvovanjem do kvalitetnog fudbala i punih tribina

ZVORNIK – U subotu na megdan zvorničkoj Drini dolazi ekipa iz vrha tabele, prijedorski Rudar. Drina i Rudar odmjeriće snage u okviru 27. kola mtel Prve lige Republike Srpske.
Rudar koji se bori za drugu poziciju na tabeli dolazi vjerovatno sa imperativom pobjede, iako imaju niz neriješenih mečeva. Drina s druge strane ima solidan niz pozitivnih rezultata koji je među boljim u ligi i da se računaju samo rezultati iz proljećnog dijela prvenstva bila bi u samom vrhu. Tako da će ovo biti pravi prvenstveni duel – rovovski i sa teškom artiljerijom, žestok i iscrpljujući.

Drina je u ovom dijelu prvenstva pokazala ozbiljnu igru koja može parirati jačim ekipama. Ekipa ima veliku snagu, moglo bi se reći da je jedna od snažnijih i spemnijih. Dosta mladih igrača koje odlikuje snaga i brzina, kao i nekoliko iskusnih koji drže odbranu.

Moglo bi se reći da je trener Mile Lazarević iskristalisao prvi tim i klupu i do sad je kao glavni u stručnom štabu pokazao da ekipa može da igra na bilo koji rezultat sa bilo kojom ekipom u prvenstvu, iako je po njegovim riječima prvenstvo veoma jako. U prvenstvu ima mnogo jakih ekipa, stručnjaka i igrača koji su igrali u Premijer ligi i na tom nivou su po kvalitetu.

Na meču protiv Veleža iz Nevesinja gol je postigao Radomir Krstin koji inače ulazi sa klupe, u meču protiv Ljubića meč je riješio Jelić koji takođe nije uvijek u startnoj postavi, Romaniju sa Pala hladnim tušem okupao je Maksimović u 90. minutu kad je najviše trebalo. Tako da se kod Drine nikad ne zna ko će izbiti pred protivničkog golmana i zabiti. Kad je lopta kod Ilića u svakom trenutku se može očekivati opasna šansa ili pogodak. Cmiljanovića ne može stići nijedan odbrambeni fudbaler osim faulom. Kad Ćulum izvodi slobodnjak nijedan golman nije siguran. Nadigravanje sa prvim na tabeli, Radnikom, izvukao je golman Marković, maestralnim odbranama. Kapiten Ćulum i Jokić drže odbranu i sredinu terena kao bedem.

Sve u svemu ovogodišnje izdanje Drine nije ni približno loše kao prošle godine kad je tim jedva ostao u Ligi i to za zelenim stolom i kad je u baražu na domaćem terenu izgubio od Veleža u Zvorniku. Ili tim koji se zalijepio za dno tabele od početka prvenstva. Nova uprava krenula je od prvih dana februara da radi ozbiljno i sa velikim požrtvovanjem što se brzo isplatilo. To se odmah odrazilo i na posjećenost i gledanost mečeva. Ovo je timu dalo novu snagu. Tim može ponovo da osjeti kao domaćin na som terenu i da ima „dvanaestog igrača“ na svojoj strani.

Ljubitelji fudbala u Zvorniku se nadaju da će se ovim tempom nastaviti i dalje raditi i da ćemo da gledamo i dalje kvalitetan fudbal.

Na današnjoj pres konferenciji u prostorijama kluba trener Mile Lazarević i prvotimac Miloš Jokić najavili su meč protiv Rudara.

-Mi smo u situaciji da svaku utakmicu idemo na tri bodaa, tako je raspoloženje i za sutra. Mislim da su momci spremni da daju sve od sebe da ostvarimo bitna tri boda u utakmici koja će biti neizvijesna svih 90 minuta. Što se tiče igračkog kadra jedino Mitrović ima tri žuta kartona, imamo rovite, ali vidjećemo sutra – rekao je Lazarević novinarima.

Milo Jokić rekao je da se očekuje jak protivnik kojima „glavu i rep“ i ekipa koji u svaku utakmicu ide na pobjedu.

-Hteo bih da kažem da u Zvorniku ne može niko da bude favorit sem nas samih. Takođe i mi imamo kvalitet i svaku utakmicu naravno kod kuće idemo na pobjedu koja nam je potrebna da bi ostvarili zacrtane ciljeve. Ekip je dobra, radi, spremna je, slaže se, mislim da će odgovriti svim zahtjevima i da ćemo još jednom obradovati zvorničku publiku koja je počela da dolazi u što većem broju na svaku utakmicu i koja nam dosta znači – rekao je Jokić.

Meč protiv Rudara iz Prijedora igra se u 16.30 časova na Gradskom stadionu Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se