25.4 C
Zvornik
28. април 2024.

Grad Zvornik osigurao vrijednu donaciju za Dom za starija lica u Kiseljaku

Dom za starija lica u Kiseljaku zahvaljujući Gradskoj upravi grada Zvornika dobio je 42 bolnička kreveta sa pratećom opremom.

„Nakon jedne od mojih posjeta ovom Domu vidio sam naše roditelje, bake i djedove, komšije, ljude koji u svakom slučaju zaslužuju da u ovoj ustanovi provode vrijeme u kvalitetnim uslovima i da imaju našu stalnu podršku, jer ne smijemo zaboraviti da je njihov doprinos zajednici značajan i vidljiv i dan danas. Prije svega bih se zahvalio humanitarcu, našem komšiji koji je rodom iz Lopara Zlatku Stojanoviću, koji živi u austrijskom Salcburgu. On je sa tamošnjom bolnicom dogovorio da prilikom zamjene opreme, donacija bude dodijeljena nama,“ istakao je gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović.

cover 4

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti kojima se unapređuje kvalitet usluge u Domu za starija lica, u kojem korisnici uz druženje, odgovarajuću njegu, toplu riječ i pažnju lakše podnose teret godina.

„Dobili smo nešto što će našim korisnicima olakšati svakodnevni život, bolji odmor, olakšano kretanje i samostalniji život. Kreveti su u potpunosti prilagođeni starijim ljudima, ali i onim sa različitim oboljenjima, koji imaju poteškoće sa ustajanjem i koordinacijom pokreta. Zahvalnost i našem komšiji iz Jasenice Bobanu Joviću, koji radi sa gospodinom Stojanovićem, koji nas je kontaktirao sa ovom idejom,“ zahvalio se Boško Vasić, direktor kiseljačkog Doma za starija lica.

a 6

Dom u Kiseljaku korisnicima nudi odgovarajući smještaj, tri obroka, za stanare čije to zdravstveno stanje zahtijeva poseban režim ishrane i zaštite, okupacione aktivnosti i možda najbitnije veliku porodicu u kojoj je sloga pokretač svega. Domski kapaciteti su popunjeni, nema slobodnih mjesta, a česti su upiti za prijem novih korisnika. Ideja za proširenje Doma postoji, nadležni u Gradskoj upravi rade na idejnom rješenju, a sve s ciljem da se što većem broju zainteresovanih Zvorničana omogući adekvatna usluga, lakša i ugodnija starost.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se