10.9 C
Zvornik
03. мај 2024.

„Alumina“: Izgradnja višenamjenskog objekta jedan od planiranih projekata za ovu godinu

Kompanija „Alumina“ iz Zvornika počela je izgradnju novog višenamjenskog objekta površine 2.845 metara kvadratnih, što je jedan u nizu planiranih projekata za ovu godinu, saopšteno je Službe za odnose s javnošću ove kompanije.

U novi objekat biće smještene prostorije za transport, logistiku i vatrogasce, dok je planirano da se uradi nova servisna radionica za kamione, moderna praonica sa dvije linije, kao i prostorije za potrebe vatrogasne jedinice.

U sklopu ovog objekta biće instalirane i dvije nove vage za praćenje utovara kamiona, te postavljene rampe sa kamerama koje će prepoznavati tablice i puštati vozila na utovar.

Srn2024 2 8 101088 0

Biće urađena i nova portirnica, kao i prostorije za vozače.

Ispred objekta će biti uređen plato koji će služiti kao parking za kamione sa kapacitetom od 40 parking mjesta, dok će sa druge strane objekta, prema fabričkom krugu, biti moguće obezbijediti još 11 parking mjesta za interna vozila i mašine.

Utovarni proces kamiona biće automatizovan sa novim softverom, koji će zaokružiti kompletan proces narudžbe robe od kupca, odabir prevoznika, carinjenja i kontrole, do samog istovara kod kupca.

U menadžmentu „Alumine“ ističu da je ovaj poslovni objekat od velikog značaja, jer će poboljšati radne uslove u službama kompanije, posebno u oblastima transporta i logistike, te obezbijediti efikasnost u radu i još veću produktivnost.

Osim ovog projekta, biće nastavljena izgradnja nove logističke hale od 4.485 metara kvadratnih sa nadstrešnicom od 1.462 metara kvadratnih.

„To će dodatno maksimalno olakšati uslove rada i efikasnost utovarnog procesa, te ubrzati logističke procese u fabrici“, naglašavaju u menadžmentu kompanije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se