12 C
Zvornik
28. април 2024.

Gradonačelnik Ivanović čestitao „Paleti“ rođendan

Zvornička slikarska radionica „Paleta“ 4. februara obilježila je 21 godinu postojanja. Povodom rođendana jednog od simbola kulture u Zvorniku, gradonačelnik Bojan Ivanović posjetio je „Paletu“ i čestitao rođendan članovima i osnivaču slikarske radionice, slikaru i pedagogu Jovi Laliću.

„Predanim radom, velikim entuzijazmom i neospornim talentom premašili ste sopstvene ciljeve postavljene februara 2003. godine, a koji su se prije svega odnosili na afirmaciju likovne kulture. U protekle dvije decenije uradili ste i puno više. Kulturnom životu Zvornika podarili ste jednu novu dimenziju, a „Paleta“ je postala nezaobilazan kulturni simbol ne samo Zvornika, već i cijele regije i Republike Srpske. Vaša djela krase domove širom svijeta, a vaše ulične slike i glavnu zvorničku ulicu. Želim vam da ostanete dosljedni vlastitim vrijednosnim i kulturnim načelima, da vrata vaše radionice budu širom otvorena za sve zvorničke mališane, a Gradska uprava će kao i do sada adekvatno pomagati, jer kultura ne može postojati bez društva, kao ni društvo bez kulture“ – poručio je Ivanović.

ac 1

Duže od dvije decenije profesor Lalić svoje znanje i vještinu prenosi na generacije mladih zvorničkih umjetnika, koji mu sopstvenim zalaganjem, disciplinom i radom vraćaju na najbolji način. Ponosan je na ostvareno, kao i na saradnju sa Gradskom upravom.

„Hvala gradonačelniku Ivanoviću na ovoj posjeti. Znak pažnje koji nam je ukazao je potvrda da poštuje ono što smo radili i što radimo. Zahvalni smo Gradskoj upravi na podršci svih ovih godina. Nastavićemo raditi predano i kvalitetno, a jedan od ciljeva u budućnosti nam je i restauracija uličnih slika koje smo prethodnih godina “poklonili”našem gradu “ – istakao je Lalić.

Slikarska radionica „Paleta“, osnovana je 4. februara 2003. godine, s ciljem edukacije mladih na polju likovne kulture. Ponosno je ugostila djecu, mlade i starije, koji imaju talenat ili žele da nauče, a kroz njen atelje prošlo je više stotina članova koji su se godinama upoznavali sa čarima boja, kistova, platna, ali i životnih vrijednosti. Članovi „Palete“ učestvovali su na brojnim manifestacijama i izložbama i osvojili su pregršt nagrada i na najbolji način su reprezentovali Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se