7.4 C
Zvornik
27. април 2024.

Akcija „Spartakus“: Tri uhapšena lica predata Tužilaštvu BiH

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske predali su juče Tužilaštvu BiH tri lica čiji su inicijali D.S. iz Banjaluke, B.Đ. iz Zvornika i S.P. iz Pala koja su uhapšena u okviru akcije kodnog naziva „Spartakus“, saopšteno je iz MUP-a.

Uprava je, uz ova tri uhapšena lica, podnijela Tužilaštvu izvještaj protiv ukupno deset lica zbog krivičnih djela organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom opojnih droga, pranjem novca, falsifikovanjem isprave, pomoći izvršiocu poslije izvršenog krivičnog djela, te krivičnim djelom davanje dara ili drugih oblika koristi.

Akcija MUP-a Srpske realizovana je pod nadzorom i u saradnji sa Tužilaštvom BiH, Federalnom pravosudnom policijom Kraljevine Belgije i Evropolom, navedeno je u saopštenju.

Osim pripadnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet, od pripadnika MUP-a Republike Srpske učestvovali su i pripadnici policijskih uprava Banjaluka, Istočno Sarajevo i Zvornik.

U okviru akcije na području Banjaluke, Istočnog Sarajeva i Zvornika izvršeno je više pretresa lokacija i vozila lica lišenih slobode, prilikom čega je oduzeto više predmeta koji će poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, pod nadzorom Tužilaštva BiH, nastavljaju dalju istragu radi identifikovanja i drugih članova organizovane kriminalne grupe, navedeno je u saopštenju.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se