25.9 C
Zvornik
29. април 2024.

„Većina Amerikanaca nije informisana“ – Taker Karlson najavio intervju sa Vladimirom Putinom

„Nalazimo se u Moskvi. Ovdje smo da intervjuišemo predsjednika Rusije, Vladimira Putina. To ćemo uskoro i uraditi“, rekao je bivši novinar Foks njuza, Taker Karlson u objavi na društvenoj mreži Iks.

On je u video klipu objasnio zašto se odlučio na ovaj korak.

– Ovakvi intervjui su rizični, očigledno. Zato smo o tome pažljivo razmišljali prethodnih mjeseci. Еvo zašto ovo radimo – dodao je on, a onda je uslijedilo objašnjenje.

– Prvo, zato što je to naš posao. Mi smo novinari. Naša dužnost je da informišemo ljude. Dvije godine od početka rata koji je izmijenio čitav svijet većina Amerikanaca nije informisana. Oni nemaju pojma šta se dešava u ovom regionu, ovdje u Rusiji ili 1.000 kilometara dalje u Ukrajini. A trebalo bi da znaju, jer puno plaćaju taj rat na načine koje ne razumiju – istakao je Karlson.

– Rat u Ukrajini je ljudska katastrofa. Poginule su hiljade ljudi. Čitave generacije mladih Ukrajinaca. Najveća zemlja u Еvropi gubi ljude. Ali dugoročni efekti su još gori. Ovaj rat je preoblikovao globalne vojne i ekonomske saveze, kao i posljedice koje su uslijedile. Na kraju, isprevrtao je svjetsku ekonomiju. Еkonomski poredak koji je važio poslije Drugog svjetskog rata, sistem koji je garantovao prosperitet Zapada više od 80 godina, sada se raspada veoma brzo, a sa njime i dominacija američkog dolara – ističe Taker.

Karlson kaže kako su u pitanju istorijske promjene, koje će oblikovati živote naših unuka.

– Ovo nisu male promjene. Ovo su istorijske promjene. One će oblikovati živote naših unuka. Većina svijeta ovo dobro razumije. Oni mogu da vide. Pitajte bilo koga iz Azije ili sa Bliskog istoka kako će izgledati budućnost – naglasio je Taker te zaključio:

– Ne ohrabrujemo vas da se složite s onim što bi Putin mogao da kaže u ovom intervjuu, ali vas pozivamo da ga pogledate. Morate da znate što je više moguće. I da onda, kao slobodni građani, a ne robovi, donesete odluke – zaključio je Karlson.

IzvorATV

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se