6.4 C
Zvornik
28. април 2024.

Podrška Češke Republike Zvorniku na putu razvoja

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović razgovarao je danas sa otrpavnikom poslova Češke ambasade u Sarajevu Jozefom Zrzaveckim o zajedničkom projektu unapređenja kanalizacione mreže u naselju Branjevo, ali i o budućim planovima.

„Danas su u našem gradu boravili naši istinski prijatelji iz Češke ambasade i Češke razvojne agencije. Iskoristili smo ovu priliku da im predamo nagradu, koju su oni zaslužili, a nisu bili u mogućnosti da prisustvuju svečanoj dodjeli povodom Dana grada prošle godine. Oni su nagrađeni zbog višemilionske donacije u mjesnoj zajednici Branjevo, gdje je finansirana gradnja kanalizacionog sistema u dužini od 11km. Još jednom koristim priliku da im se zahvalim. Na sastanku smo pričali i o budućim projektima, koje ćemo realizovati,“ rekao je gradonačelnik Ivanović izrazivši nadu da će biti još prilika za saradnju sa Češkom Vladom.

a 2

Češka Republika jedan je od značajnijih međunarodnih partnera Bosne i Hercegovine i donatora opštinama i gradovima.

„Drago nam je da smo dio procesa i da kao zemlja možemo doprinijeti razvoju Bosne i Hercegovine i njenih lokalnih sredina. To je za nas jako bitno i ovo je prioritet u razvojnoj saradnji Češke. Kao što sam rekao i tokom razgovora sa gradonačelnikom, važno je da se podiže životni standard građana ove zemlje, regije, a samim tim i cijele Evrope,“ rekao je novinarima Jozef Zrzavecki, otpravnik poslova Češke ambasade.

ab 1

Projekat unapređenja kanalizacione mreže i izrada projektne dokumentacije za prečistač otpadnih voda bio je zajednički projekat Grada Zvornika i Češke razvojne agencije pokrenut 2020. godine, a završen prošle godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se