10.9 C
Zvornik
04. мај 2024.

Put svetosavlja je put srpskog naroda

– Put svetosavlja je put srpskog naroda, jer ako se njega budu držali nikada neće pogriješiti, poručeno je večeras sa Svetosavske akademije u Zvorniku.

Pjesnik Goran Vitić istakao je u svom obraćanju da srpski narod treba da bude ponosan na slavne pretke, ali i dovoljno snažan, jak i mudar, kakvog bi poželio Sveti Sava.

„Mudrost i jedinstvo su nam potrebni kao i uvijek kroz istoriju da sačuvamo identitet i vjeru u sebe na putu na kojem se nalazi bezbroj prepreka“, rekao je Vitić.

Srn2024 1 26 2114962 0
ЗВОРНИК, 26. ЈАНУАРА /СРНА/ – Градоначелник Зворника Бојан Ивановић.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović rekao je da je Svetosavska akademija centralna manifestacija u okviru „Svetosavske nedjelje“ i da se na ovoj duhovnoj manifestaciji njeguju kultura, istorija i tradicija srpskog naroda.Ivanović je zahvalio svima koji učestvuju u organizaciji ove manifestacije, kao i izvođačima koji „Svetosavsku nedjelju“ čine dostojnom, upravo, Svetom Savi koji je duhovna vodilja srpskom narodu.

Na Svetosavskoj akademiji nastupili su Bogdan Stjepanović, Marija Nagraisailović, Emilija Lukić, te učenici i profesori Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“, Osnovne škole „Sveti Sava“ i Osnovne muzičke škole „Vojin Komadina“.

U svim osnovnim i srednjim školama u Zvorniku danas će biti obilježena školska slava Sveti Sava, dok će u crkvama i hramovima biti služen Sveta arhijerejska liturgija.Izbor sportiste grada Zvornika biće održan u ponedjeljak, 29. januara, a tokom „Svetosavske nedjelje“ publika će imati priliku da pogleda pozorišne predstave i filmske projekcije.Svetosavske svečanosti u Zvorniku, posvećene prvom srpskom arhiepiskopu, svetitelju, prosvetitelju i utemeljivaču srpske crkve i države Svetom Savi, održavaju se u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“, grada Zvornika i zvorničke Srpske pravoslavne crkve.Manifestacija „Svetosavska nedjelja“ otvorena je u ponedjeljak, 22. januara.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se