20.4 C
Zvornik
27. април 2024.

U Zvorniku ”pao” bjegunac sa crvene Interpolove potjernice

Zvornička policija uhapsila je Stefana Markovića (33) iz Beograda za kojim je Interpol u Srbiji raspisao potjernicu zbog zloupotrebe droga.

Marković je uhapšen u Karakaju, a kod sebe je imao slovenačke dokumente na drugo ime i prezime, kao i 3,3 grama kokaina koji su mu oduzeti.

U PU Zvornik navode da je Marković uhapšen sinoć u 22.10 časova.

”Na osnovu operativnih saznanja da se lice s potjernice nalazi na podrujčju Zvornika policijski sližbenici su u Karakaju zaustavili i izvršili kontrolu automobila ”pežo” i osoba koje su se u njemu nalazile”, navode u policiji.

Dodaju da je prilikom legitimisanja jedna od tih osoba policajcu na uvid dala lični dokument sa izmijenjenim identitetom, a koji je izdat u Sloveniji.

”Naknadnim provjerama je utvrđeno da se radi o S.M. za kojim je raspisana međunarodna crvena potjernica. Tokom daljeg pregleda vozila i lica, kod pronađena je i oduzeta PVC kesica sa bijelim praškom nalik kokainu”, navode u PU Zvornik.

Dodaju da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnoj javnog tužilaštva u Bijeljini koji je naložio da se protiv S.M. dostavi izvještaj za počinjena krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i neovlašteno korištenje ličnih podataka.

O hapšenju bjegunca obaviješten je i Sud BiH. Nakon kriminalističke obrade Marković je predat službenici sudske policije Suda BiH radi daljeg postupka ekstradicije. 

IzvorATV

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se