6.4 C
Zvornik
28. април 2024.

Posjeta učenika Tehničkog školskog centra kompaniji „Alumina“

Učenici trećeg i četvrtog razreda koji se školuju za zanimanja tehničar CNC tehnologije, tehničar eletroenergetike i tehničar računarstva i programiranja u Tehničkom školskom centru Zvornik, posjetili su, tokom ove sedmice, kompaniju „Alumina“.

Korisna znanja o radu CNC masine

Prema riječima direktora TŠC Gorana Grujića, u okviru „Projekat nedjelje“, koji se u ovom polugodištu realizuje od 30. oktobra do 3. novembra, učenici su, zajedno sa svojim nastavnicima, bili u prilici da se upoznaju sa procesima rada u kompaniji „Alumina“, a iz sfere njihovih zanimanja.

– Zahvaljujemo se menadžmentu „Alumine“ koji je omogućio ovu posjetu, koja je veoma značajna za naše učenike – rekao je Grujić, napominjući da TŠC ima i druge oblike saradnje sa „Aluminom“.

Ucenici u Elektro radionici

U najvećem zvorničkom kolektivu, srednjoškolci iz Karakaja, razumljivo, najviše su se zadržali u Mašinskoj i Elektro radionici, a posjetili su i računarski centar i druge pogone ove fabrike.

Kompanija „Alumina“ ima višegodišnju uspješnu saradnju sa Tehničkim školskim centrom. Učenici ove škole, prije svega zanatskih zanimanja, obavljaju i praktičnu nastavu u ovoj fabrici, a oni najbolji, nakon završenog školovanja, prvo zaposlenje su upravo dobili u „Alumini“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se