13.1 C
Zvornik
03. мај 2024.

Popović: Zahvaljujući doniranoj opremi, bezbjedniji transport novorođenčadi

Bolnica Zvornik je zahvaljujući akciji „S ljubavlju hrabrim srcima“ dobila novi transporni inkubator i opremu čime su u potpunosti zadovoljene potrebe ove zdravstvene ustanove kada je riječ o bezbjednom transportu novorođenčadi, rekao je Srni direktor bolnice Ivan Popović.

Popović je podsjetio da je zvornička Bolnica već imala transportni inkubator, ali je bio stariji model, pa je nova oprema dobrodošla.

On je istakao da donirana oprema potpuno zadovoljava potrebe Bolnice, ali da, na svu sreću, ova zdravstvena ustanova nema puno takvih slučajeva, te da su u slučaju potrebe opremljeni, a imaju i edukovano osoblje da može zadovoljiti sve potrebe regije Birač.

Bolnica je, osim transportnog inkubatora, dobila opremu koja se sastoji od kolica za intrahospitalni prevoz novorođenčadi, dva kreveta za bebe, dva pulsna oksimetra i dva perfuzora ukupne vrijednosti oko 43.680 KM bez PDV-a.

Popović je istakao da time omogućen bezbjedniji transport novorođenčadi do odgovarajuće zdravstvene ustanove i spasavanje života najmlađih.

On je podsjetio da je akciju pokrenuo predsjednik Republike Milorad Dodik zajedno sa Udruženjem pedijatara Srpske da se nabave inkubatori za porodilišta, prije svega za pedijatrijska odjeljenja, te im je na tome zahvalio kao i Vladi i svim donatorima koji su učestvovali u akciji.

Na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci u ponedjeljak, 30. oktobra, svečano su uručeni inkubatori i oprema za zbrinjavanje novorođenčadi, koji su nabavljeni sredstvima prikupljenim u akciji „S ljubavlju hrabrim srcima“.

Oprema je uručena rukovodstvima bolnica u Banjaluci, Doboju, Bijeljini, Foči, Gradišci, Prijedoru, Zvorniku, Trebinju, Nevesinju, Istočnom Sarajevu, kao i bolnici u Gračanici na Kosovu i Metohiji i Livnu u Federaciji BiH.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se