18.4 C
Zvornik
11. мај 2024.

Ivanović za Radio Srpske: Za odbranu Republike Srpske više nego ikada potrebno jedinstvo i sloga

Miting pod nazivom „Branimo Srpsku“ na kome će biti pružena podrška institucijama Srpske u odbrani nadležnosti Republike Srpske, biće održan večeras u Rekreativno – sportskom centru u Zvorniku, od 18 časova.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović za Radio Republike Srpske rekao je da je povod održavanja borba protiv konstantnih pritisaka koji se vrše na Republiku Srpsku, na predsjednika i na sve ono što što čini i predstavlja Srpsku i njen narod.

– Republici Srpskoj pokušavaju da nametnu međunarodne tutore i politička rješenja koja nikada ne bi zaživjela u njihovim zemljama. Ovo je trenutak kada svaki stanovnik Republike Srpske mora zaboraviti sve nesuglasice i političke podjele i dati punu podršku institucijama Republike Srpske – rekao je Ivanović koji očekuje da će Sportska dvorana biti puna.

Govoreći o dosadašnjim mitinzima i mirnim skupovima na međuentitetski linijama Ivanović je naglasio da je podrška predsjedniku i institucijama Republike Srpske bila neupitna.

– Međunarodnoj zajednici je poslata poruka da stalni pritisci na Republiku Srpsku treba da prestanu kako bi narod nastavio normalno da živi – kaže Ivanović.

Ivanović je uoči narodnog mitinga ponovio da optužnica protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića nije optužnica protiv pojedinca, nego se vezuje za institucije i imovinu Republike Srpske.

– Životi su dati za Republiku Srpsku, a ovim aktom sve to može biti obesmišljeno, što bi dovelo do toga da su ljudi uzalud dali svoj život za Republiku Srpsku – ističe Ivanović.

On je ponovio da je danas više nego ikada potrebno srpsko jedinstvo.

– U ovom slučaju moramo biti složni i jedinstveni. Sve predrasude i politička previranja moramo skloniti na stranu jer u ovom slučaju direktno branimo Republiku Srpsku – naglašava Ivanović.

Na večerašnjem mitingu u Zvorniku prisustvovaće srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se