6.4 C
Zvornik
28. април 2024.

Istjerivač đavola – vjernik od sutra u bioskopu Doma omladine

Ove jeseni biće tačno 50 godina od kada je najstrašniji horor film u istoriji bio prikazan na velikom platnu i šokirao publiku širom svijeta. Od četrvrtka 5. oktobra u svim bh. kinima, otvara se novo poglavlje. Blumhouse i reditelj David Gordon Green, koji su razbili status quo vaskrsavanjem franšize Noć vještica, predstavljaju nam film ISTJERIVAČ ĐAVOLA – VJERNIK.

Od kada mu je trudna supruga stradala u zemljotresu na Haitiju pre 12 godina, Viktor Filding (dobitnik Tonija i nominovan za Oskara, Leslie Odom, Jr) sam odgaja njihovu kćerku Andželu (Lidya Jewett).

Ali, Andžela i njena drugarica Ketrin (Olivia Marcum), nestaju u šumi i vraćaju se poslije tri dana, bez ikakvog sjećanja šta im se dogodilo. To pokreće niz događaja koji će primorati Viktora da se suoči sa osnovnim nivoom zla i da, u svom strahu i očaju, potraži jedinu živu osobu koja je, nekada ranije, svjedočila nečemu sličnom, Kris Maknil. 

Po prvi put od 1973. godine, dobitnica Oskara, Ellen Burstyn, reprizira svoju kultnu ulogu Kris Maknil, glumice koju je zauvijek promijenilo ono što se dogodilo njenoj kćerki Rigan, pet decenija ranije.

Film je, zasnovan na bestseleru Vilijama Pitera Blatija, kada je Istjerivač đavola prikazan, zauvijek je promijenio savremenu kulturu, oborio sve rekorde na blagajnama i dobio deset nominacija za Oskara, postavši prvi horor ikada nominovan u kategoriji za najbolji film. 

Na repertoaru Doma omladine možete još pogledati domaće ostvarenje, istorijsku dramu o Knez Mihajlu – „Što se bore misli moje“ i dječiji hit „Patrolne šape 2“.

NA REPERTOARU: od 5. do 11. oktobra:

PATROLNE ŠAPE 2 u terminu 16.20 časova
ŠTO SE BORE MISLI MOJE u terminu 18.00 časova
ISTJERIVAČ ĐAVOLA – VJERNIK u terminu 20.30 časova
CIJENA ULAZNICE: 5KM, u srijedu 3KM

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se