2.4 C
Zvornik
29. новембра 2023.

U Zvorniku realizovan projekat „Nijedno dijete bez zaštite“

Nakon godinu dana realizacije različitih aktivnosti u Zvorniku je završen je projekat „Nijedno dijete bez zaštite – unapređenje mehanizama za prevenciju trgovine djecom i zaštitu djece potencijalnih žrtava trgovine ljudima“.

Zvornička Radna grupa, koju su činili predstavnici osnovnih i srednjih škola, centara za socijalni rad i mentalno zdravlje, Policijske i Gradske uprave Zvornik u prethodnom periodu edukovali su se na temu mehanizama za prevenciju trgovine djecom i njihove zaštite.

za web c

Prema riječima Miloša Ivanovića, službenika Gradske uprave grada Zvornika, kao rezultat ovog projekta osposobljeni su profesionalci u lokalnim zajednicama koji trebaju odgovoriti na sve izazove koje trgovina djecom sa sobom nosi. „Izrađen je i Priručnik o prevenciji i borbi protiv trgovine ljudima za profesionalce na području gradova Bijeljina, Zvornik, Doboj i Brčko Distrikt, i isti će biti distribuiran po zvorničkim institucijama,“ rekao je Ivanović.

za web b

Projekat „Nijedno dijete bez zaštite“ podržan je od Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a realizovali su ga gradovi Zvornik, Doboj, Bijeljina, Brčko Distrikt i Centar za integralnu inkluziju Roma i Romkinja „Otaharin“ iz Bijeljine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se