25.4 C
Zvornik
21. септембра 2023.

Zvorničko ljeto: Druženje i takmičenja šahista, ribolovaca i lovaca

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović simbolično je povukao prvi potez čime je počeo tradicionalni Memorijalni šahovski turnir „Boro Vukajlović“, koji je održan juče u sklopu programa Zvorničkog ljeta.

Prvi čovjek našeg grada učesnicima je poželio dobrodošlicu i uspjeh u šahovskim partijama.

„Želja nas i šahovskog kluba je da ovim turnirom čuvamo sjećanje na našeg Boru Vukajlovića. Želim vam da se lijepo osjećate i lijepo družite. Na ovom takmičenju na kraju će neko biti pobjednik, ali za nas ste svi vi već pobjednici. Hvala vam na učešću i srećno.“

Predsjednik Šahovskog kluba „Drina“ Vlado Mičić rekao je da je na turniru učestvovalo 34 takmičara, među kojima su i majstori i majstorski kandidati, iz LJubovije, Bratunca, Malog Zvornika, Loznice, Lešnice i Zvornika.

Mićić je istakao da je Boro Vukajlović koji je poginuo u ratu 1992. godine bio najbolji šahista Zvornika, dugo godina predsjednik kluba, dobar privrednik, dobar otac i dobar čovjek. On je napomenuo da turnir na kome se igra devet kola po švajcarskom sistemu, organizuju uz veliku podršku Gradske uprave i gradonačelnika Ivanovića.

Turnir se igrao u prostorijama Šahovskog kluba „Drina“, dok se se gradskoj plaži okupili ribolovci i lovci učestvujući na takmičenju „Zvornički kotlić“.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Miloš Tomić izrazio je zadovoljstvo jer je jučerašnja manifestacija, sa preko 35 ekipa, najmasovnija do sada.

„Ovo je još jedna pozitivna priča koja se dešava u našem gradu i mi ćemo, kao pokrovitelji, pružati podršku da na njoj svake godine bude što više učesnika. Ovo je dobra promocija Zvornika i još jedan dokaz da Drina spaja ljude. Želimo da nam ovdje dolaze turisti i gosti sa svih strana, da ponesu lijepe uspomene iz našeg grada i da nam se ponovo vraćaju.“

Organizatori Zvorničkog kotlića su Sportsko ribolovno udruženje „Bistro“ i Lovačko udruženje „Vukovi sa Drine“. Ekipe su se takmičile u dvije kategorije, kuvanju riblje čorbe i lovačkog gulaša.

Prema mišljenju žirija, najbolji lovački gulaš spremila je ekipa „Veprov Zub“ koja je sa sobom ponjela i prvu novčanu nagradu u iznosu od 300 KM. Drugo mjesto pripalo je ekipi „Brodac“ sa 200 KM novčane nagrade, a treće mjesto osvojila je ekipa „Lovci, staro drušvo“ sa osvojenih 100 KM.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
957PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se