17 C
Zvornik
16. мај 2024.

Zvorničko ljeto: Druženje i takmičenja šahista, ribolovaca i lovaca

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović simbolično je povukao prvi potez čime je počeo tradicionalni Memorijalni šahovski turnir „Boro Vukajlović“, koji je održan juče u sklopu programa Zvorničkog ljeta.

Prvi čovjek našeg grada učesnicima je poželio dobrodošlicu i uspjeh u šahovskim partijama.

1 1

„Želja nas i šahovskog kluba je da ovim turnirom čuvamo sjećanje na našeg Boru Vukajlovića. Želim vam da se lijepo osjećate i lijepo družite. Na ovom takmičenju na kraju će neko biti pobjednik, ali za nas ste svi vi već pobjednici. Hvala vam na učešću i srećno.“

Predsjednik Šahovskog kluba „Drina“ Vlado Mičić rekao je da je na turniru učestvovalo 34 takmičara, među kojima su i majstori i majstorski kandidati, iz LJubovije, Bratunca, Malog Zvornika, Loznice, Lešnice i Zvornika.

2 2

Mićić je istakao da je Boro Vukajlović koji je poginuo u ratu 1992. godine bio najbolji šahista Zvornika, dugo godina predsjednik kluba, dobar privrednik, dobar otac i dobar čovjek. On je napomenuo da turnir na kome se igra devet kola po švajcarskom sistemu, organizuju uz veliku podršku Gradske uprave i gradonačelnika Ivanovića.

Turnir se igrao u prostorijama Šahovskog kluba „Drina“, dok se se gradskoj plaži okupili ribolovci i lovci učestvujući na takmičenju „Zvornički kotlić“.

6 2

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Miloš Tomić izrazio je zadovoljstvo jer je jučerašnja manifestacija, sa preko 35 ekipa, najmasovnija do sada.

„Ovo je još jedna pozitivna priča koja se dešava u našem gradu i mi ćemo, kao pokrovitelji, pružati podršku da na njoj svake godine bude što više učesnika. Ovo je dobra promocija Zvornika i još jedan dokaz da Drina spaja ljude. Želimo da nam ovdje dolaze turisti i gosti sa svih strana, da ponesu lijepe uspomene iz našeg grada i da nam se ponovo vraćaju.“

5 2

Organizatori Zvorničkog kotlića su Sportsko ribolovno udruženje „Bistro“ i Lovačko udruženje „Vukovi sa Drine“. Ekipe su se takmičile u dvije kategorije, kuvanju riblje čorbe i lovačkog gulaša.

Prema mišljenju žirija, najbolji lovački gulaš spremila je ekipa „Veprov Zub“ koja je sa sobom ponjela i prvu novčanu nagradu u iznosu od 300 KM. Drugo mjesto pripalo je ekipi „Brodac“ sa 200 KM novčane nagrade, a treće mjesto osvojila je ekipa „Lovci, staro drušvo“ sa osvojenih 100 KM.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se