13.4 C
Zvornik
27. мај 2024.

Vojnik koji je srpskog kolegu napao nožem u kasarni u Pazariću udaljen iz službe

Kandidat na obuci M. Đ. počinio je težu povredu vojne discipline, te je u skladu sa važećim zakonskim aktima donijeto Rješenje o prekidu osnovne vojne obuke i obustavljanja postupka prijema kandidata, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Dodaju, da su Oružane snage BiH, nakon vanrednog događaja na osnovnoj vojničkoj obuci u Centru za osnovnu obuku OS BiH u kasarni „Zaim Imamović“ u Pazariću, poduzele neophodne mjere na utvrđivanju relevantnih činjenica i odgovornosti aktera predmetnog događaja.

Podvlače da Oružane snage BiH nastavljaju insistirati na poštivanju Zakona o službi, Etičkog kodeksa ponašanja i ostalih zakonskih regulativa i propisanih procedura od strane svih pripadnika sistema odbrane, te će svaku povredu istih strogo sankcionisati.

Vojnik bošnjačke nacionalnosti napao je nožem srpskog kolegu u kasarni, objavio je juče RTRS. Napad se dogodio oko 02.30 časova. Sve je započelo prethodnog dana kada je, navodno, isto lice, fizički napalo svog kolegu.

„Iako su tokom dana bili razvađeni, te se bošnjački vojnik izvinio svome srpskom kolegi, tokom noći, isti je upao u spavaonicu i sa nožem na vratu, prijetio da će ga zaklati“, navodi RTRS.

Povezana vijest: Srpski vojnik napadnut u kasarni u Pazariću

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se