6.4 C
Zvornik
29. април 2024.

Bratunac: Novčana pomoć za 158 penzionera

Načelnik opštine Bratunac Lazar Prodanović organizovao je juče prijem za 158 penzionera sa najnižim penzijama kojima je iz opštinskog budžeta uplaćeno po 100 KM pomoći.

Prodanović je rekao da je pomoć uplaćena penzionerima čije su penzije manje od 330 KM.

On je naveo da od 2.700 bratunačkih penzionera, njih 824 ima penziju manju od 385 KM i da mu je jasno u kakvom su teškom materijalnom položaju oni i njihove porodice.

„Ova sredstva nisu bila planirana u opštinskom budžetu i odlučio sam da ih isplatimo iz budžetske rezerve kako bismo barem minimalno pomogli najugroženijoj kategoriji penzionera“, rekao je Prodanović.

Srn2023 8 17 1521427 0

Prema njegovoj najavi, prilikom izrade rebalansa opštinskog budžeta za ovu godinu biće planirana i sredstva za isplatu još jedne tranše pomoći ugroženim penzionerima u ovoj godini, a biće povećana i pomoć Udruženju penzionera sa 10.000 KM na 20.000 KM.

Prodanović je rekao da će narednih godina opština više izdvajati za socijalne kategorije stanovnika, te za pronatalitetne programe i stipendiranje studenata s ciljem zadržavanja stanovništva i sprečavanja demografskog kolapsa u ovoj lokalnoj zajednici.

„Nažalost, struktura stanovništva u Bratuncu je takva da više od milion maraka iz opštinskog budžeta izdajamo za socijalna davanja i da to nije dovoljno. Rješenje ovog problema je otvaranje novih proizvodnih kapaciteta, radnih mjesta i dodatno zapošljavanje u realnom sektoru, a smanjenje broja zaposlenih u javnim ustanovama“, istakao je Prodanović.

Predsjednik Udruženja penzionera u Bratuncu Luka Jovanović zahvalio je na pomoći i istakao da je ostvarena dobra saradnja sa novim rukovodstom opštine Bratunac što potvrđuje i današnja isplata pomoći najugroženijim penzionerima, ali i pomoć koju je Udruženje dobilo iz budžeta u ovoj godini za svoj rad i neke potrebe koje nije moglo da realizuje bez pomoći opštine.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se