14.3 C
Zvornik
01. мај 2024.

Dodik potpisao Ukaz, kriminalizacija klevete uskoro stupa na snagu

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, potpisao je Ukaz o proglašenju Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske.

„Proglašavam Zakon o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske koji je Narodna skupština RS usvojila na Četvrtoj redovnoj sjednici 20. jula 2023. godine“, navodi se u Ukazu o proglašenju Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske, a prenosi ATV.

Dodik je ukaz potpisao nakon što je Vijeće za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske odbacilo zahtjev Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda na izmjene Krivičnog zakona kojim se kriminalizuje kleveta u Republici Srpskoj.

„Zahtjev ne sadrži pravnu argumentaciju u smislu relevantnih normi i garancija Ustava Republike Srpske o zaštiti vitalnih nacionalnih interesa konstitutivnih naroda, već podnosilac zahtjeva u konkretnom slučaju prevashodno, ukazuje na povredu državnih atributa BiH, kao i moguću povredu Ustava BiH“, saopšteno je tada iz Ustavnog suda Republike Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se