10.9 C
Zvornik
03. мај 2024.

Od 1. avgusta počinje sa radom Carinska ispostava Bratunac

Od 1. avgusta počinje s radom Carinska ispostava Bratunac, smještena na Graničnom prelazu Bratunac (Novi most).

Takođe, istog dana u ponoć, referat Granični prijelaz Bratunac – Novi most preuzima nadležnost za međunarodni drumski saobraćaj robe preko ovog prelaza.

Granični prelaz Bratunac – Novi most otvoren je za međunarodni saobraćaj putnika od novembra 2021. godine, a sada se širi i za međunarodni saobraćaj roba.

Carinska ispostava Bratunac uključuje se u informaciono komunikacioni sistem UINO, što obuhvata nove carinske informatičke aplikacije i sisteme za podnošenje i obradu carinskih deklaracija u uvoznim i izvoznim carinskim postupcima.

Novoizgrađeni most “Bratoljub”, koji povezuje Bratunac i Ljuboviju, na granici između Bosne i Hercegovine i Srbije, služi kao zajednički granični prelaz i carinski terminal za obje zemlje.

Projekat izgradnje mosta vrijedan 14,5 miliona KM je finansirala Vlada Republike Srpske, dok je Republika Srbija finansirala samu izgradnju mosta.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH je osigurala potreban prostor za nesmetan rad kontrolnih organa Bosne i Hercegovine i Republike Srbije za potrebe rada carinskog referata na Graničnom prelazu Bratunac.

IzvorATV

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se