20.9 C
Zvornik
18. мај 2024.

Marković: Traga se za još 23 borca i 27 nestalih civila

Na području Zvornika traga se za još 23 pripadnika Vojske Republike Srpske i 27 nestalih civila, a od Instituta za traženje nestalih lica BiH nema nikakve pomoći kada je riječ o srpskim žrtvama, rekao je danas predsjednik Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila iz Zvornika Milivoje Marković.

„Bolje bi bilo da Institut ovakav kakav jeste ne postoji“, rekao je Marković Srni povodom obilježavanja 25 godina od osnivanja Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila iz Zvornika.

On je rekao da su Tužilaštvo i Sud BiH više produžena ruka kolektivnog Zapada, nego što im je uloga sprovođenje pravde i prava.

„Sada je stanje takvo da nas ove institucije više ništa ne pitaju, niti obavještavaju“, istakao je Marković.

U Zvorniku su danas, povodom obilježavanja 25 godina od osnivanja Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, položeni vijenci na spomenik za 1.084 poginula borca u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

„Poklonili smo se sjenima poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, kao i onima koji su su zaslužni za osnivanje ove organizacije, a nisu više među živima“, istakao je Marković.

Nakon polaganja vijenaca, prisutni su obišli Spomen-sobu i upisali se u knjigu utisaka.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se