25.9 C
Zvornik
20. мај 2024.

Vojvodina i Zvornik – nastavak saradnje

Direktor vojvođanskog Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Aleksandar Đedovac, Jelena Dobrović – Bojanović, pomoćnica u Sekretarijatu za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu posjetili su grad Zvornik i razgovarali o zajedničkim projektima.

„Izuzetno nam je drago što već drugi put u Zvorniku možemo da pomognemo poboljšanje sportske infrastrukture, tako je OŠ Sveti Sava dobila najsavremeniju podlogu po FIBA standardima. Ukupna vrednost ovog projekta je tri miliona dinara i siguran sam da će deca, buduće generacije košarkaša stasati na tim terenima. Mi naravno ne planiramo da se ovde zaustavimo, nameravamo da i dalje ulažemo u infrastrukturu kako u AP Vojvodini tako i u Republici Srpskoj, ali i svim drugim delovima gde žive naši ljudi. Ovako unapređujemo sport, sportsku infrastrukturu i radimo za dobro naše omladine i naših sportista,“ istakao je Basta.

Vlada AP Vojvodine u kontinuitetu podržava projekte na prostoru Republike Srpske i uvijek su dragi gosti u Zvorniku, rekao je Bojan Ivanović, gradonačelnik Zvornika.

„Danas su nama predstavnici Vlade Vojvodine, naši iskreni prijatelji, koji su obezbijedili vrijednu donaciju, savremeni košarkaški teren i košarkašku konstrukciju. Ovo nije prva donacija, prethodnu podlogu ćemo premjestiti na drugo, manje igralište, a ova najmodernija je postavljena baš pored škole jer je to centralno igralište u gradu, na kome se održavaju brojna takmičenja. Ovo nije jedina investicija što se tiče sportskih i dječijih terena u Zvorniku do kraja godine,“ najavio je gradonačelnik Ivanović.

Nakon sastanka delegacije Vojvodine i Grada Zvornika zajedno su obišle teren, a Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je donirao košarkaške lopte OKK Drina Princip iz Zvornika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se