5.4 C
Zvornik
11. мај 2024.

Tradicionalno Zlatne ruke u Zvorniku

Turistička organizacija grada Zvornik danas po 14. put održava tradicionalnu manifestaciju „Zlatne ruke – Zvornik 2023“.

Manifestacija predstavlja spoj tradicije i kulture, na njoj pored zvorničkih stvaralaca, priliku da se predstave imaju i učesnici drugih gradova, kako iz Republike Srpske, tako i Srbije.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović pozdravio je sve učesnike i pozvao ih da se vrate i sledeće godine, a posebno se zahvalio Turističkoj organizaciji grada Zvornik, koja je priredila ovako lijep događaj.

„Brojni izlagači iz Zvornika i regije danas imaju priliku da izlože svoje proizvode, odnosno, rukotvorine koje sami izrađuju, a naravno naši sugrađani imaju mogućnost da to vide i kupe. Veliku zahvalnost upućujem Turističkoj organizaciji, koja ovu manifestaciju 14. godina uspješno organizuje, da ona postaje naša tradicija“, istakao je gradonačelnik Ivanović.

Direktor Turističke organizacije grada Zvornik Ivana Đokić Milanović, rekla je da manifestacija promoviše etno vrijednosti, rukotvorine i sve ono što predstavlja predmet interesovanja turista.

„Ova manifestacija njeguje tradiciju, tradicionalne proizvode, suvenire i ono što turisti rado kupuju. Na moje veliko zadovoljstvo ove godine imamo rekordan broj učesnika, 32 izlagača, koji nam dolaze iz Bijeljine, Banjaluke, Malog Zvornika, Ljubovije i naravno iz Zvornika. Ono što me posebno raduje, jeste, da se oni svake godine vraćaju na našu manifestaciju“, naglasila je Đokić Milanović.

Izložba narodnih rukotvorina, koja ima prodajni karakter omogućava Zvorničanima i gostima da vide raznoliku ponudu ručnih radova.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se