15.9 C
Zvornik
27. фебруар 2024.

Mitropolit Hrizostom: Da svijetom vlada dobra volja, ljubav i mir

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom poželio je u Božićnoj poslanici da ljubav, dobra volja i mir pobijede sva zla ovog svijeta, te poručio da u božićne dane treba otvoriti srca za Gospoda ljubavi.

Mitropolit Hrizostom je istakao da ne treba da se zaboravi na sve stradalnike širom svijeta, te da se treba pomoliti za njih.

„Pogledajmo na sve one koji imaju neku potrebu ili nevolju i pomozimo im koliko možemo kako bi imali blagoslov božiji“, rekao je mitropolit Hrizostom.

On je podsjetio da se u svakodnevnom životu sluša kako je svijet ispunjen mržnjom i čovjekoubistvom.

„Do bola smo povrjeđeni mržnjom koja se ovih dana prelijeva preko usana pojedinaca i čitavih nacija protiv drugih i različitih ljudi, naroda Evrope i svijeta. Umjesto mira i dobra kojeg molimo i očekujemo od Boga, gledamo i slušamo ohrabrenja i potstrekavanja na još veće ratoborstvo koje može dovesti, kako govore najveći savremeni dihovnici, do sveuništenja“, naveo je mitropolit Hrizostom.

Mitropolit Hrizostom je apelovao da sva neprijateljstva i ratovi budu obustavljeni.

„Svi smo mi slika Božija! Bog blagosilja među nama dobru volju! Dobra volja je dobro raspoloženje srca i duše prema drugome“, naveo je mitropolit Hrizostom.

Čestitajući srećan i blagosloven Božić radosnim pozdravom „Mir Božiji – Hristos se rodi“, mitropolit Hrizostom je poručio da je „Hristos radost i veselje i zato se radujemo i veselimo slaveći njegovo rođenje“.

„Hristos je svojim rođenjem u pećini Vitlejemskoj, sobom i u sebi samom, donio božansku i nebesku radost i veselje, da obraduje i promijeni ondašnji grčko-rimski svijet koji je isto, kao i ovaj naš današnji, bio težak i turoban“, naveo je mitropolit Hrizostom.

Mitropolit dabrobosanski je poručio da se ne treba plašiti i dozvoliti da nas zbune „kušači vjere“.

„Slavite rođenje Spasitelja svijeta Isusa Hrista, uvjek i neprestano pjevajući sa nebeskim anđelima: Slava na visinama Bogu, na zemlji mir, među ljudima dobra volja“, poručio je mitropolit Hrizostom.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se