5.9 C
Zvornik
25. април 2024.

Pokrenut postupak zaštite vitalnog nacionalnog interesa na Zakon o imovini

Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske pokrenuo je postupak zaštite vitalnog nacionalnog interesa na Zakon o nepokretnoj imovini Srpske, izjavila je Srni predsjedavajuća Vijeća naroda Srebrenka Golić.

Golićeva je navela da je pet delegata u Klubu Bošnjaka – tri iz SDA i po jedan iz SDP-a i stranke „Zelenih“, danas glasalo da postoji potreba za pokretanjem vitalnog nacionalnog interesa, dok su tri smatrala da nema povrede vitalnog interesa bilo kojeg naroda.

Ona je dodala da su na ovaj način ispunjene sve pretpostavke za pokretanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa.

Golićeva je, nakon današnje sjednice Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda, istakla da bi sjednica Kolegijuma trebalo da bude održan 10. januara, nakon čega će biti zakazana sjednica Vijeća naroda na kojoj će se svi delegati izjasniti o tome.

Ona je ponovila da Zakon o nepokretnoj imovini ne vrijeđa vitalni nacionalni interes bilo kojeg naroda koji živi na teritoriji Srpske, te da je riječ o zakonu koji reguliše nepokretnu imovinu koju koriste javne institucije.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je 28. decembra po hitnom postupku Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, a kojim se uređuje svojina koju koriste subjekti koji vrše tu vlast od potpisivanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

IzvorSrna

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se