23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Gradski štab za vanredne situacije: Trenutna situacija stabilna, oprema i mašine stavljene u pripravnost

Danas je zasijedao Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornika na kome je prezentovan izvještaj sa terena i dogovorene su preventivne mjere zbog najavljenih obilnih padavina imogućih porasta vodotoka.

Pripadnici Službe civilne zaštite obišli su riječna korita Sapne i Hoče kako bi utvrdili dali postoje neki nanosi i zapreke u koritima koji bi mogli doprineti izlivanju vode. Na sastanku je zaključeno da je trenutna situacija stabilna, te da će se stanje na terenu redovno pratiti i o tome na vrijeme obavještavati građani u područjima koja bi mogla biti ugrožena.

U dogovoru sa preduzećima sva raspoloživa oprema i mašine stavljene su u pripravnost. U Službi civilne zaštite uvode se deužurstva a građanima će biti na raspolaganju broj 056/210-853.

Štab za vanredne situacije donio je i Zaključak da se danas nakon 15:00 časova do daljnjeg zatvori parking na gradskoj plaži. Zamjenik gradonačelnika Zvornika koji je i zamjenik komandanta Štaba za vanredne situacije Bojan Ivanović izrazio je nadu da na području grada Zvornika neće doći do izlivanja rijeka iz korita, ali da je, za svaki slučaj, neophodno obaviti sve preventivne radnje. Štab će zasijedati svakog jutra, a sugrađani će na vrijeme biti informisani o stanju na terenu.

Repulički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da se u periodu od 16. do 20. januaraočekuju obilne padavine uz jak do olujni vjetar koje mogu izazvati porast vodotoka i pojavu klizišta.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se