8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Stevanović: Danas je moj poslednji radni dan u gradskoj upravi

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović sazvao je danas je u Zvorniku konferenciju za medije na kojoj je saopštio da je odlučio da prihvati poslanički mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

„Odlučio sam da prihvatim poslanički mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Danas je moj poslednji radni dan u gradskoj upravi Zvornik. Ovo je bila teška odluka, uzela je mnogo besanih noći, mnogo razgovora sa mojim najbližim saradnicima, a onda je zadnjih nekoliko dana ostalo na meni da ja prelomim“, rekao je Stevanović novinarima u Zvorniku.

„Želio bih se zahvaliti svim onima što su bili sve ove godine sa mnom, što su davali svoj doprinos i mom radu i radu kompletne Gradske uprave. Hvala svim onim biračima što su bili uz mene sve ove godine, hvala onima što su glasali za nas na posljednim izborima kao i onima što su bili protiv, evo sad im je prillika da odahnu“, rekao je Stevanović.

Stevanović je naveo da njegov odlazak u NSRS ne znači i odlazak iz Zvornika.

„Dio moje životne energije uvijek će biti usmjeren ka stvaranju boljih uslova i boljeg ambijenta za život u Zvorniku“, rekao je on.

Dodao je da iza njega ostaju saradnici koji su spremni da preuzmu njegovu ulogu, prije svega to je sadašnji zamjenik, Bojan Ivanović.

Poslije razgovora sa čelnim ljudima SNSD-a na republičkom ali i na gradskom nivou, zaključeno je da će kandidat za gradonačelnika ispred ove stranke biti Bojan Ivanović, koji će do raspisivanja izbora u januaru ili februaru sledeće godine vršiti funkciju gradonačelnika Zvornika.

Poslije konferencije za medije, gradonačelnik je odveo novinare do svog kabineta gde je potpisao potpisao platnu istu za svoju poslednju platu.

Prva, konstitutivna, sjednica Narodne skupštine Republike Srpske novog, 11. saziva, biće održana sutra.

SNSD će u novom sazivu biti najjača stranka sa 29 poslaničkih mandata, SDS će imati 13, PDP osam, DEMOS, SP-NDP-SNP i Pokret za državu po pet, Ujedinjena Srpska, DNS i Lista Nebojše Vukanovića „Za pravdu i red“ po četiri, a po tri mandata Narodna partija Srpske, PUS i Prva SDS, te SPS.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se