-0.6 C
Zvornik
20. април 2024.

U oktobru evidentirana 124 migranta, najviše iz Avganistana

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik u oktobru su evidentirana 124 ilegalna migranata, od kojih 105 muškaraca i 19 žena, rekao je danas inspektor Sektora policije u ovoj upravi Bojan Mirković.

Mirković je na konferenciji za novinare naveo da je najveći broj ilegalnh migranata došao sa područja Avganistana – njih 45.

Prema njegovim riječima, u oktobru nije evidentrano nijedno prekršajno ni krivično djelo koje su počinili migranati, niti su migranti bili žrtve krivičnih djela na području koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik.

Govoreći o bezbjednosti saobraćaja, Mirković je rekao da je na javnim putevima, na kojima kontrolu vrše pripadnici Policijske uprave Zvornik, u oktobru evidentirano 46 saobraćajnih nezgoda, što je za pet manje u odnosu na isti period prošle godine.

On je naveo da je u oktobru, od ukupno 46 saobraćajnih nezgoda, 17 bilo sa povrijeđenim licima, od kojih je pet sa teško povrijeđenim i 12 sa lakše povrijeđenim licima, dok je 29 saobraćajnih nezgoda bilo sa materijalnom štetom.

Mirković je istakao da je policija u oktobru kontrolisala 528 vozača i vozila, izdala 899 prekršajnih naloga, te iz saobraćaja isključila 29 vozila i 102 vozača, od kojih 85 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Ističući da je jedan vozač isključen iz saobraćaja zbog odbijanja alkotestiranja, Mirković je rekao da je iz saobraćaja isključeno 15 vozača koji su odbili da se podvrgnu testiranju na prisustvo droge u organizmu.

„Analizirajući razloge koji najčešća dovode do saobraćajnih nezgoda evidentno je da se neprilagođena brzina uslovima i stanju puta pojavljuje kao najučestaliji uzrok“, rekao je Mirković.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Savić rekao je da je u oktobru ukupno evidentirano 71 krivično djelo, zbog čijeg su izvršenja nadležnim tužilaštvima podnijeta 62 izvještaja protiv 65 lica, među kojima je jedan maloljetnik i 14 povratnika u činjenju krivičnih djela.

Prema njegovim riječima, materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosila je 54.788 KM.

„U strukturi krivičnih djela, 63 su bila iz oblasti opšteg kriminaliteta, po dva krivična djela iz oblasti zloupotrebe droge i privrednog kriminaliteta i četiri krivična djela iz oblasti bezbjednosti javnog saobraćaja“, rekao je Savić.

Načelnik Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević rekao je da u oktobru nije bilo krivičnih djela koja bi izazvala veću pažnju javnosti, niti je bilo prekršaja javnog reda i mira u kojima je učestvovalo više lica, dok su pokazatelji iz oblasti bezbjednosti saobraćaja relativno povoljni.

„S obzirom na sve iznesene pokazatelje, može se reći da je u oktobru stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Zvornik bilo zadovoljavajuće“, rekao je Vasiljević.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se