9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Moderna srpska popadija otkrila kako izgleda njen život

Vrijeme kada su popadije bile samo domaćice koje čuvaju djecu, kuvaju i brinu o domaćinstvu je odavno prošlo. Moderno doba je donijelo promjene kada su u pitanju moralni kodeksi, koji su se kod žena sveštenika podrazumijevali, a danas su one obrazovane, kulturne i skromne žene, prisutne u svim strukturama društva, od profesora univerziteta do ljekara.

Ivana Popović je mlada i moderna srpska popadija koja vozi auto, oblači se kao i sve mlade i moderne žene u Srbiji, ima troje djece, kćerku i dva sina, i supruga je sveštenika oca Predraga Popovića, poznatog kao vrlo aktivnog na društvenim mrežama i po nesvakidašnjim besjedama koje plijene pažnju vjernika.

Pošto otac Predrag s vremena na vrijeme otkrije i po koji detalj iz porodičnog života, njegovi parohijani željeli su da čuju nešto i od njegove supruge, popadije Ivane, pa je pristala da u kameru opiše kako se živi u njihovoj kući.

„Upoznali smo se kao studenti, i kao što već znate, kad sam tresla krpu kroz prozor u studentskom domu na Karaburmi“, rekla je Ivana dodajući da su se prvi put vidjeli tako što je ona bila u jednoj sobi a Predrag u drugoj pošto je svratio u posjetu svojim koleginicama.

Vjenčali su se, rodila se Teodora a onda i mali Pera, u sedmom mjesecu trudnoće, sa kilogram i 400, koji je potom kao i svako prevremeno rođeno dijete imao brojnih problema. Međutim, tu nije bio kraj iskušenjima za porodicu Popović.

„Rodio se Petar, a onda i Pavle za kog su rekli da plod nije živ i poslali su me na kiretažu. Zahvaljujući Svetoj Petki i molitvama, Pavle se rodio živ i zdrav“,  rekla je Ivana.

Popadija kaže da je osjetila da će biti zajedno i u budućnosti još kad su bili samo momak i djevojka. Inače, selili su se čak 14 puta dok nisu dobili svoju parohiju.

Najmlađi Pavle najviše od svih voli da vozi traktor, sve zna gdje šta stoji i voli da ide u voćnjak, i voli kućne poslove. Petar je fudbaler, mama ga vozi na treninge već devet godina, a kako priznaje – fudbal i ne voli.

„Ko bi rekao da ću se ja toliko žrtvovati za fudbal a čak ga i ne volim“, dodala je.

Kćerka Teodora je preslikana otac Predrag, prepuna je talenata i “uvijek je još nešto novo”, ali konačno je pronašla sebe u hemiji.

Ivana je ispričala da su u braku 20 godina, kao i da njenog supruga podržava mnogo sveštenika, ali ima i onih kojima se taj način djelovanja ne dopada, prenosi Kurir.

Popovići su gajili maline a sad imaju plantažu borovnica.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se