4.4 C
Zvornik
27. април 2024.

Veliko interesovanje vozača za popuste na elektronsku naplatu putarine, evo gdje možete kupiti TAG uređaj

 Više od 1.000 vozača za svega nekoliko dana iskoristilo je mogućnost popusta na elektronsku naplatu putarine na autoputevima u Srpskoj, a uskoro će TAG uređaj moći da kupe na „Nestro“ pumpama te u samoj upravi preduzeća „Autoputevi RS“.

Naime, od 8. oktobra je na snazi odluka o privremenom popustu na elektronsku naplatu putarine na autoputevima u RS, kojom je definisano da oni koji se odluče za elektronsko plaćanje putarine mogu da  TAG uređaj kupe po 50 odsto nižoj cijeni, a prilikom njegove dopune ostvariće popust od 20 odsto.

– Više od 1.000 vozača iskoristilo je mogućnost popusta na elektronsku naplatu putarine. Trenutno TAG uređaj mogu da kupe na naplatnom mjestu  u Jakupovcima, Čatrnji i Kladarima. S obzirom da vlada veliko interesovanje vozača uskoro će TAG uređaj moći da kupe i na svim  „Nestro“ pumpama ali i samoj upravi preduzeća u centru Banjaluke  – rekao je „Glasu Srpske“ vršilac dužnosti direktora „Autoputeva RS“ Slobodan Stanarević.

Naglasio je da je idući korak dopunjavanje TAG uređaja putem telefona.

– Trenutno vodimo pregovore sa „m:telom“ na koji način će vozači moći dopunjavati TAG uređaj. Moramo mijenjati i pravilnik. Očekujemo da sve to bude zavšeno do kraja ove godine  – rekao je Stanarević.

Vlada RS dala je 22. septembra saglasnost na uvođenje stimulativnog modela plaćanja putarine na period od 90 dana od dana objave odluke u “Službenom glasniku RS” ili do isteka zaliha uređaja za elektronsku naplatu putarine.

– Elektronska naplata putarine je brži i jednostavniji način naplate. Zbog toga stimulativnim modelom želimo podstaknuti što više vozača da odaberu ovaj vid plaćanja putarine, da bi bile smanjene gužve na naplatnim mjestima i skraćeno vrijeme prolaska kroz naplatne rampe – poručili su iz „Autoputeva“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se