17.4 C
Zvornik
27. мај 2024.

„FEJSBUK“ MIJENJA IME? Tehnološki gigant proširuje usluge, pa planira promjenu brenda

Američki tehnološki gigant „Fejsbuk“ planira naredne sedmice promjenu imena, piše tehnološki portal „Verdž“.

Portal, pozivajući se na vlastite neimenovane izvore, navodi da direktor “Fejsbuka” Mark Zukerberg planira da o promjeni imena kompanije razgovara 28. oktobra na godišnjoj konferenciji “Konekt”, ali bi to moglo biti učinjeno i ranije.

Iz “Fejsbuka” je saopšteno da ne komentarišu “glasine ili spekulacije”.

Vijest o promjeni imena objavljena je u vrijeme kada se kompanija suočava sa sve jačom kontrolom vlasti SAD zbog svog načina poslovanja.

Analitičari navode da će promjena imena “Fejsbuku” omogućiti da bolje kontroliše grupacije koje su pod njegovim okriljem, poput “Instagrama”, “Vocapa”, “Okulusa” i drugih.

Portal ističe da nije neuobičajeno da velike firme iz Silikonske doline mijenjaju svoje ime u namjeri da prošire svoje usluge.

“Gugl” je oformio “Alfabet” kao holding kompaniju 2015. godine kako bi se proširio izvan svog poslovanja u oblasti pretrage i reklame, te nadzire rad brojnih firmi od vozila sa samostalnim upravljanjem i zdravstvene tehnologije do obezbjeđenja interneta u udaljenim regionima.

Promjena brenda ili imena, takođe će se odraziti i na pažnju koju “Fejsbuk” obraća na gradnju takozvanog metaverzuma, što je “virtuelni svijet u kojem ljudi mogu da koriste razne uređaje za kretanje i komunikaciju”.

“Fejsbuk” je imao velika ulaganja u virtuelnu realnost i proširenu realnost i namjerava da poveže skoro tri milijarde korisnika putem nekoliko uređaja i aplikacija.

U izvještaju “Verdža” navodi se da bi novo ime kompanije moglo biti povezano sa horizontom jer je “Fejsbuk” nedavno promjenio ime svoje platforme za igrice “Horizont” u “Svijetovi horizonta”.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se