5.4 C
Zvornik
26. април 2024.

Sankcionisano 68 vozača zbog alkoholisanosti

Policijska uprava Zvornik, u periodu od 20. do 23. avgusta 2021. godine, realizovala je republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga i psihoaktivnih lijekova.
Tokom trajanja akcije zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisan je 241 učesnik, od čega je 68 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.
Lišenjem slobode zbog alkoholisanosti zadržana su 4 vozača, od kojih su kod 2 zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg, a u 2 slučaja zbog odbijanja testiranja na prisustvo alkohola u organizmu.
U okviru navedene akcije, njih ukupno 43 sankcionisano je zbog nekorištenja bezbjedonosnog pojasa, dok je njih 38 sankcionisano zbog nepropisnog korištenja sigurnosne sjedalice i nepropisnog prevoženja djece.
Policijska uprava Zvornik će i u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem niza aktivnosti u cilju veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se