19.3 C
Zvornik
05. мај 2024.

Republička akcija „Zaštitimo djecu u saobraćaju“

Policijska uprava Zvornik započinje sa realizacijom republičke akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, koja se organizuje povodom početka nove školske godine sa ciljem što sigurnijeg učešća djece školskog uzrasta u saobraćaju.
S obzirom da 01. septembra u Republici Srpskoj počinje nova školska godina, u okviru akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ pripadnici Policijske uprave Zvornik sprovešće niz preventivno-edukativnih aktivnosti koje će imati za cilj zaštitu djece školskog uzrasta koja prvi put samostalno učestvuju u saobraćaju, naročito na trasama kretanja od škole do kuće i u povratku.
S tim u vezi, tokom mjeseca septembra, u urbanim zonama i blizini školskih objekata, pojačaće se prisustvo policijskih službenika. Organizovaće se školske patrole koje će vršiti regulisanje saobraćaja sa akcentom na smanjenje brzine kretanja motornih vozila i omogućavanja bezbjednog prelaska ulice za najmlađe kategorije učenika u cilju regulisanja saobraćaja, kao i pojačane kontrole vozila koja svojim stanjem odaju sumnju da su neispravna, te će ista biti upućena na vanredni tehnički pregled.
Takođe, policijski službenici će održati edukativna predavanja na temu pravilnog ponašanja djece u saobraćaju, a prilikom kojih će voditi računa o poštovanju svih odluka Republičkog štaba za vanredne situacije i preporuka Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za sprečavanje širenja korona virusa među stanovništvom.
Policijska uprava Zvornik apeluje na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače da budu odgovorni u saobraćaju, da poštuju saobraćajne propise i saobraćajne znakove, te tako doprinesu zaštiti djece u saobraćaju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se