Bronzana medalja za Milenka Sebića, peta za Srbiju na Igrama u Tokiju

Srpski strelac Milenko Sebić osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, u disciplini 50 metara trostav malokalibarskom puškom.


U izuzetno zanimljivom takmičenju, Sebić je do medalje došao zahvaljujući konstantnosti u pucanju, nije imao oscilacije kao neki od takmičara.

Sve vreme finalnog takmičenja držao se između trećeg i šestog mesta, da bi u završnici iskoristio greške Kuliša i Šerbačeviča i preuzeo treće mesto od Norvežanina Hega.

Sebić je završio sa 448,2 kruga i osvojio bronzanu medalju, što mu je bilo dovoljno za najveći uspeh u karijeri.

Zlatnu medalju osvojio je mladi Kinez Žang, koji je sa 466 krugova postavio novi svetski rekord, a srebro je pripalo ruskom takmičaru Kaminskom. 

Sebić je došao do pete medalje za Srbiju u Tokiju, druge u streljaštvu.

Čestitke Vučića i Udovičića 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Milenku Sebiću osvajanje bronzane medalje.

„Dragi Milenko, čestitam Vam na osvojenoj bronzi i još jednoj medalji koju ste izborili za naš olimpijski tim! Hvala Vam za uloženu energiju i srčanost! Bravo, Milenko!“, poručio je Vučić.

Na velikom uspehu, Sebiću je čestitao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

„Bronzana olimpijska medalja je u preciznim rukama našeg Milenka Sebića! Bravo, Milenko, dokazao si da si među najboljim strelcima na svetu kada je bilo najpotrebnije! Ponosni smo na tebe, tvoj stručni štab i Streljački savez Srbije na ovom istorijskom uspehu“, navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Izvor
RTS
Back to top button