5.9 C
Zvornik
26. април 2024.

Popović: Dosta povoljnija epidemiološka situacija

Epidemiološka situacija na području Zvornika i regije Birač dosta je bolja u odnosu na prethodnih nekoliko mjeseci, a manji je i priliv pacijenata, izjavio je direktor zvorničke bolnice Ivan Popović.

Popović je rekao novinarima da se u kovid odjeljenju Opšte bolnice trenutno nalazi 11 pacijenata, od kojih su dva na respiratoru.

„Bitno je naglasiti da je u posljednje vrijeme mnogo manji priliv pacijenata u respiratorne ambulante domova zdravlja, a samim tim i u respiratornoj ambulanti Opšte bolnice u Zvorniku“, rekao je Popović.

On je dodao da medicinsko osoblje konačno može malo da odahne, ali je naglasio da još nema mjesta opuštanju i da ljekari nastavljaju da rade svoj dio posla.

Popović je rekao da ljekari, odnosno medicinsko i nemedicinsko osoblje, u toku 14 mjeseci trajanja pandemije nijednog trenutka nisu posustali niti je zaustavljan normalan rad bolnice.

„Radio je operativni i svaki drugi bolnički program, radile su bolničke ambulante, a sve da se pacijentima u svakom tenutku može pružiti adekvatna zdravstvena zaštita“, rekao je Popović.

Na području Zvornika danas je prijavljen jedan slučaj infekcije virusom korona, 31 aktivan, dok su u kućnoj izolaciji 92 osobe, navedeno je iz Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se