DruštvonaslovnaVIJESTI

U Srpskoj 14 smrtnih slučajeva, koronom zaražene još 92 osobe

 Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, izvršeno je testiranje 424 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 92 osobe, a prijavljeno je 14 smrtnih slučajeva, saopštio je Institut za javno zdravstvo RS.

Kada su u pitanju novooboljeli radi se o 44 muške i 48 ženskih osoba, od kojih je šest mlađe, 51 srednje i 35 osobe starije životne dobi.

„Prema mjestu prebivališta, 52 osobe su iz Banjaluke, po sedam iz Bijeljine i Kozarske Dubice, šest iz Prijedora, tri iz Novog Grada, po dvije iz Gradiške, Mrkonjić Grada, Prnjavora, Čelinca i Šipova i po jedna iz Kneževa, Kotor Varoša i Oštre Luke“, navedeno je u saopštenju.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 14 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

„Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih su po tri osobe iz Banjaluke i Doboja, dvije iz Zvornika i po jedna iz Novog Grada, Kozarske Dubice, Foče, Bijeljine, Broda i Teslića“, dodaje se u saopštenju.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 59.259 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.119 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 40.918 osoba, a testirano je ukupno 249.428 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 1.187, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 527, a u ostalim bolnicama 660. Na respiratoru su 94 osobe (56 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 38 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 9.829 osoba, a nadzor je završen kod 170.572 osobe.

Izvor
Nezavisne
Tagovi
Back to top button
Close
Close