5.4 C
Zvornik
26. април 2024.

Evo koji su aparati neophodni svakom domaćinstvu!

Na pomen aparata za domaćinstvo, vjerovatno nam prvo padnu na pamet oni koje koristimo gotovo svakodnevno, poput pegle, usisivača ili miksera. Međutim, na tržištu postoji mnogo novih varijacija u proizvodnji ovih aparata, koji su unaprijeđeni, i kao takvi predstavljaju neophodnost svake kuće!

Ovo je pogotovo značajno danas, kada savremeni tempo života ostavlja malo vremena za bavljenje domaćinstvom. Naše dragoceno vrijeme upravo je sačuvano svim tim novim funkcijama uređaja. Oni su toliko napredovali da danas mali kućni aparati ne predstavljaju samo pomoć u kući, već i kod određenih zdravstvenih problema kao što su alergije!

U nastavku teksta, mi vam predstavljamo listu uređaja za koje smatramo da bi svako domaćinstvo trebalo da ima, te da na taj način obezbijedi što više vremena za kvalitetno druženje sa prijateljima i porodicom!

#1 Super sjecko – garancija brzog, a kvalitetnog obroka!

Ovo je jedan od najboljih malih kućnih aparata za uštedu vremena! Priprema tradicionalnih i domaćih jela uglavnom zahtijeva mnogo povrća, a ovaj uređaj će vam pomoći da ga brzinski nasiječete! Nakon toga, vaše je samo da luk, šargarepu i druge namirnice samo ubacite u šerpu na krčkanje!

Pritom, izbjeći ćete neprijatne mirise, koji u slučaju sjeckanja bijelog i crnog luka, mogu da se zadrže na prstima i danima nakon pripreme jela! Praktičan je i kod brze pripreme raznih pirea, kaša, pašteta i museva, jer ćete dobiti najfiniju teksturu za tili čas!

Takođe, u ovim aparatima možete spremiti i domaće putere od orašastih plodova, kao i domaći humus! Bićete sigurni da vaš humus i kikiriki puter ne sadrži aditive i dodate šećere, koji su često dodatak u industrijskoj proizvodnji!

Super sjecko je garancija brzog i jednostavnog, a opet nutritivno kvalitetnog obroka, te je neophodan svakom domaćinstvu!

secenje daska za secenje noz ruke tikvice

#2 Aparat za kuvanje na pari – pun ukus izbalansirane ishrane!

Nutricionisti sve ćešće potenciraju štetan uticaj, takozvanih trans-masti, na naš organizam. One se mogu naći u rafinisanim biljnim uljima, koje najčešće koristimo u pripremi jela. Trans masti se oslobađaju iz ulja na visokim temperaturama, pogotovo kod prženja hrane.

Kod većine ljudi, pržena hrana i upotreba ulja predstavlja svakodnevni izbor. Ovo može dovesti i do pojave gojaznosti, sa kojom se suočava veliki dio populacije

Nutricionisti upozoravaju da do gojaznosti može dovesti i prekomjerna upotreba ulja pri pripremi jela, čak i kada se hrana kuva. Najčešći razlog tome je što ne umiju da pravilno izmjere količinu ulja koju koriste pri pripremi.

Ovaj uređaj funkcioniše tako što namirnice ne izlaže direktnoj toploti, te čuva sve njene nutrijente. Ovo je naročito važno kod mikronutrijenata – vitamina i minerala, koji zbog svoje osjetljive hemijske strukture ne mogu podnijeti visoke temeperature.

U aparat možete ubaciti komad mesa i povrće po izboru i dobiti sočan obrok koji sadrži sve izvorne vitamine i minerale koje je imao prije termičke obrade! Ovo sa standardnim, kuvanjem i pečenjem nije moguće.

Dobra stvar je i što kada jednom ubacite namirnice u ovaj aparat i zatvorite ga poklopcem, do kraja programa nemate više nikakvu obavezu. Tako da je jako koristan i blagonaklon prema vašem slobodnom vremenu!

Iz svih ovih razloga, aparat za kuvanje na pari predstavlja logičan izbor za svako domaćinstvo koje vodi računa o zdravlju!

kuvanje priprema hrane spatula ruke jelo kuvano

#3 Mop paročistač – beskompromisna čistoća je konačno dostupna!

Zagađenje vazduha, nastalo povećanim saobraćajem, te nepovoljnim atmosferskim prilikama, uticalo je na to da veliki broj djece ima problema sa alergijama i respiratornim bolestima. Sve učestalije alergije, svjedoče o tome, da ni stariji nisu pošteđeni ovih tegoba.

Pored alergija na polen, grinje i kućna prašina drugi su najčešći izazivač prekomijerne reakcije imunog sistema. Zbog svega toga, vašoj kući neophodan je, aparat koji će garantovati besprijekornu dezinfekciju vašeg životnog prostora, a takav je mop paročistač!

O njegovoj jednostavnosti govori i samo ime, u formi mopa, sada dobijate uređaj kojim ćete higijenu vaše kuće moći da dovedete do savršenstva! Jednostavnim klikom, aktivirate paru, koja bez dodatnih hemijskih sredstava čisti besprijekorno.

Vodena para, visokom temperaturom, ubija sve bakterije, gljivice, buđ, i grinje, te će se alergijske tegobe nastale usljed ovih mikroorganizama drastično smanjiti! Savršen je za porodice sa malom decom, jer njime možete izvršiti kompletnu dezinfekciju dečijih igračaka!

Ovim uređajem možete čistiti, podove, parket, stakla i tepihe koji su omiljeno mjesto nastanjivanja mikroorganizama!

Uz paročistač, dobićete i dodatke za razne površine, a sve što je potrebno za održavanje ovog aparata jeste promjena vode. Ovaj uređaj, tako, predstavlja neophodnost svakoj porodici kojoj je stalo do sterilisanog životnog prostora, u kome mogu da bezbrižno borave svi!

Nemamo sumnje, da ukoliko se odlučite za kupovinu bilo kog od ovih praktičnih kućnih aparata, nikada više nećete pomisliti na druge alternative! Oslobodite sebi i svojoj porodici vrijeme da uživate zajedno, u ukusnim obrocima i prijatnom životnom ambijentu koji odiše brigom o zdravlju i čistoćom! 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se