Crna hronikanaslovnaVIJESTI

PU Zvornik: 11 vozača uhapšeno za 11 dana!

ZVORNIK – Tokom pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na području PU Zvornik evidentirana 1.382 prekršaja.

Policijska uprava Zvornik je u periodu od 19. do 30. avgusta 2020. godine, sprovela republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila i kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.  

U ovoj akciji, na području Policijske uprave Zvornik kontrolisano je 1.739 učesnika, prilikom čega su policijski službenici evidentirali 1.382 počinjena prekršaja. Od navedenog broja, zbog prekoračenja brzine kretanja sankcionisana su 582 vozača.

Od ukupnog broja kontrolisanih, 1.052 učesnika su podvrgnuta kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 120 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, među kojima je 11 vozača lišeno slobode i zadržano do istrežnjenja ili oporavka kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg u organizmu. Takođe, šest učesnika je sankcionisano prilikom kontrole na prisustvo opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova, koji su odbili da se podvrgnu testiranju. Pored toga, evidentirana su i 674 prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, saopštiola je Policijska uprava Zvornik.

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, vozači da vožnju prilagođavaju uslovima na kolovozu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.

Tagovi
Back to top button
Close
Close