izbor urednikanaslovnaVIJESTIZvornik

U kovid odjeljenu zvorničke bolnice 13 pacijenata

ZVORNIK – U protekla 24 časa na području grada Zvornika virus korona utvrđen je kod još devet lica, podaci su Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja.

Od 8. juna testirano je 1.099 osoba. Od ukupno pozitivnih 166 lica aktivno je 90 slučajeva. Za 43 osobe je istekla i propisana kućna izolacija nakon negativnog testa. Još 33 lica koja su na ponovljenom testiranju bila negativna nalaze se u kućnoj izolaciji, saopštava Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornika.

Čekaju se rezultati za 39 uzoraka.

Iz kućne izolacije izašlo je 448 osoba, dok je ova mjera na snazi za 388.

U Bolnici u izolovanom odjeljenju Covid nalazi se 13 pacijenata od kojih su 10 iz Zvornika i po jedan iz Bratunca, Osmaka i Vlasenice. Svi su relativno zadovoljavajućeg kliničkog stanja.

Gradski štab za vanredne situacije je, zbog svakodnevnog porasta broja zaraženih virusom korona i velikog pritiska na Dom zdravlja i Bolnicu, donio zaključak kojim se ugostiteljskim objektima zabranjuje muzika uživo i di-džej izvođači. Inspekcijski organi pojačano vrše kontrole poštovanja preventivnih mjera.

Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da, u cilju zaštite sopstvenog i zdravlja drugih, te kako ne bi došlo do dodatnog pooštravanje mjera, izbjegavaju okupljanja, drže fizičku distancu od dva metra, nose masku u zatvorenom prostoru i redovno održavaju ličnu higijenu.

Tagovi
Back to top button
Close
Close