Društvonaslovna

Kod 40 osoba u Republici Srpskoj potvrđeno prisustvo virusa korona

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 280 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 40 osoba u Republici Srpskoj.
Radi se o 10 muških i 30 ženskih osobe, od kojih je šest mlađe, 30 srednje i četiri osobe starije životne dobi.
Prema mjestu prebivališta, 14 osoba je iz Ljubinja, 13 iz Bileće, tri iz Laktaša, po dvije iz Prijedora i Mrkonjić Grada i po jedno iz Banjaluke, Kozarske Dubice, Trebinja, Istočne Ilidže, Novog Grada i Teslića.
Većina novozaraženih su radnici fabrike za preradu ribe kod Stoca u Federaciji BiH. Higijensko epidemiološke službe domova zdravlja Ljubinje i Bileća, u saradnji sa Regionalnim centrom Instituta za javno zdravstvo RS iz Trebinja, preduzimaju sve neophodne epidemiološke mjere na suzbijanju širenja virusa.
U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su i dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o dva muškarca, srednje i starije životne dobi iz Teslića i Prijedora, sa udruženiim oboljenjima.
Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 2.201 slučaj virusa korona, a preminule su ukupno 124 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.
U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.315 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 36.374 osoba.
Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 131, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 46, a u opštim bolnicama 85.
Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 177.
U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.309 osoba, a nadzor je završen kod 36.677 osoba.

Back to top button
Close
Close