Inficirano još 40 osoba

BANJALUKA – Još 40 osoba inficirano je virusom korona u Republici Srpskoj u protekla 24 časa.

Testirano je 280 uzoraka, a virus je potrvđen kod 14 osoba iz LJubinja, 13 iz Bileće, tri iz Laktaša, po dvije iz Prijedora i Mrkonjić Grada i po jedno iz Banjaluke, Kozarske Dubice, Trebinja, Istočne Ilidže, Novog Grada i Teslića.

Riječ o 10 muških i 30 ženskih osoba, od kojih je šest mlađe, 30 srednje i četiri osobe starije životne dobi, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Većina novozaraženih su radnici fabrike za preradu ribe kod Stoca u Federaciji BiH.

Testiranje je izvršeno u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Univerzitetskoj bolnici u Foči.

Higijensko epidemiološke službe domova zdravlja LJubinje i Bileća, u saradnji sa Regionalnim centrom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske iz Trebinja, preduzimaju sve neophodne epidemiološke mjere na suzbijanju širenja virusa.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 2.201 slučaj virusa korona, a preminule su ukupno 124 osobe kod kojih je potvrđena zaraza.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.315 osoba. Na virus je testirano ukupno 36.374 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 131, i to 46 u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske, a 85 u opštim bolnicama.

U objektima za izolaciju je 177 osoba koje imaju blagu kliničku sliku ili su bez simptoma.

Pod zdravstvenim nadzorom u Republici Srpskoj trenutno je 2.309 osoba, a nadzor je završen kod 36.677 osoba.

Back to top button